Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Σημαντική εξέλιξη! Δεν θα γίνουν τελικά τα πλωτά αιολικά στον Ευβοϊκό Κόλπο

 

 




95.600 θαλάσσια στρέμματα ελευθερώνονται από τον Ευβοϊκό Κόλπο, μετά και την ανάκληση του ιδίου Φορέα Υλοποίησης του Έργου περί εγκατάστασης πλωτών αιολικών.

Τη σχετική αποκάλυψη και ανακοίνωση έκανε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας. Όπως σημειώνει: «Στα ευχάριστα νέα της ημέρας, γιατί υπάρχουν πάντα και αυτά, έχουμε μια απειλή λιγότερη για την περιοχή μας.

Μια απειλή λιγότερη 95.600 στρέμματα που θα κάλυπτε το Ευβοϊκό με γυαλί και σιδερικά για παραγωγή ενέργειας από μια εταιρεία.

Να θυμίσουμε:

Ο φορέας υλοποίησης του φαραωνικού έργου των πλωτών αιολικών, που ανακλήθηκαν σήμερα από τους ίδιους. Πρόκειται για μια εταιρεία που συστάθηκε στις 22 Μαΐου, μόλις δύο μήνες πριν από την ανάρτηση της αίτησής της στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, και έχει «συνεταιριστικό κεφάλαιο» μόλις 1.500 ευρώ! Σε ό,τι αφορά το περί «ενεργειακής κοινότητας», στην εταιρική της σύνθεση μετέχουν τρία φυσικά πρόσωπα με το ίδιο επώνυμο και 15 Μονοπρόσωπες Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες μέτοχοι των οποίων εμφανίζονται τα ίδια φυσικά πρόσωπα.

Μια μικρή νίκη που δεν έχουμε και πολύ ενέργεια να την χαρούμε αλλά έχει ενδιαφέρον να γράψουμε αναλυτικά πως ενεργήσαμε και συνεργαστήκαμε με πολλούς συλλόγους σε όλους τους Δήμους και πως πιέσαμε ευκολότερα είτε δυσκολότερα να υποβάλλουν εμπρόθεσμα αντιρρήσεις από το πρώτο στάδιο την βεβαίωση παραγωγού, σε άλλους Δήμους λόγω του αγώνα και της αμεσότητας επαφής αρκούσε ένα τηλέφωνο σε άλλους Δήμους έπρεπε να δοθούν αγώνες να περάσει από Δημοτικό συμβούλιο για να δεχτούν να υποβάλλουν αντιρρήσεις ενάντια στο έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Α.Σαμαράς «μαστιγώνει» με δήλωσή του τον Κ.Μητσοτάκη για υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού στον εκνευρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη

  23.10.2024 | 18:3 Σφοδρή είναι η επίθεση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά κατά του Κυριάκου Μητοστάκη με αφορμή την φ...