Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

«Βόμβα» στην Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Ξέπλυμα 3 εκατ. ευρώ από ιερείς σε νυχτερινά κέντρα

 

Καθολική Εκκλησία
Πρωτοφανές σκάνδαλο με πρωταγωνιστές δύο ιερείς σε υψηλές θέσεις στην Πελοπόννησο • Παρέμβαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά χρονιά υπόθεση αποκαλύπτεται στην Πελοπόννησο με πρωταγωνιστές δύο ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος και ο επικεφαλής Χαράλαμπος Βουρλιώτης έχουν ήδη προχωρήσει σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων με την υπόθεση να βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών.Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν η Αρχή στο πλαίσιο τυχαίου ελέγχου εντόπισε μεγάλα χρηματικά που φτάνουν έως και τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά «εξαφανίστηκαν» από τα ταμεία της Καθολικής Εκκλησίας και... επενδύθηκαν σε νυχτερινά κέντρα.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται δύο ιερείς ψηλά στην ιεραρχία της Εκκλησίας, ενώ έχει ήδη ενημερωθεί και το Βατικανό.

Η υπόθεση φέρεται να πηγαίνει αρκετά χρόνια πίσω, περίπου επτά με οκτώ, όταν έφευγαν μεγάλα χρηματικά ποσά από λογαριασμούς που διαχειρίζονταν οι δύο ιερείς και κατέληγαν σε λογαριασμούς ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φαίνονται ως επενδύσεις σε αυτές τις επιχειρήσεις. 

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ).

Περισσότερα σε λίγο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

«Βόμβα» στην Καθολική Εκκλησία Ελλάδος: Ξέπλυμα 3 εκατ. ευρώ από ιερείς σε νυχτερινά κέντρα

  Πρωτοφανές σκάνδαλο με πρωταγωνιστές δύο ιερείς σε υψηλές θέσεις στην Πελοπόννησο • Παρέμβαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματ...