Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024

Νέα σφαγή στη Γάζα, νέες προειδοποιήσεις από το Ιράν κατά του Ισραήλ

 Γάζα



Το Ισραήλ συνεχίζει να σπέρνει τον θάνατο με τη βία να τρομάζει -και- τον επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας μετά από αίτημα του Ιράν

Περίπου 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με Παλαιστίνιους αξιωματούχους, καθώς η νέα πολιορκία -εδώ και τρεις εβδομάδες- στο βόρειο τμήμα του θύλακα δεν δείχνουν σημάδια επιβράδυνσης παρά τις διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός.

Τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν από πλήγμα σε ένα ακόμα σχολείο, που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο εκτοπισμένων, στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι στα περίχωρα της πόλης της Γάζας. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα.
 
«Είδαμε ένα μαχητικό να καταστρέφει το σχολείο όπου ζούσαν οικογένειες και παιδιά», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. Στο κτίριο ζούσαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν φύγει από την Τζαμπάλια και τη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με στέλεχος της υπηρεσίας ασθενοφόρων της πόλης.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, «συγκλονίστηκε από τα τρομακτικά επίπεδα θανάτου, τραυματισμών και καταστροφών» στη βόρεια Γάζα.
 
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν ξανά και προάστιο της Βηρυτού, αφού «προειδοποίησαν» τους κατοίκους πολλών γειτονιών να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τρεις κοινότητες του νοτίου Λιβάνου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν στο Χάρετ Σάιντα, άλλοι επτά στο Αΐν Μπάαλ και πέντε στο Μπουρτζ αλ Σεμάλι. Νωρίτερα, το υπουργείο ανέφερε ότι στο Αΐν Μπάαλ σκοτώθηκαν τρεις διασώστες μιας οργάνωσης που συνδέεται με το σιιτικό κόμμα Αμάλ, σύμμαχο της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, από «επιδρομή του ισραηλινού εχθρού στην έδρα της Ένωσης Αλ Ρισάλα».

Η Τεχεράνη δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, διαβεβαίωσε ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τον πόλεμο αλλά δεσμεύτηκε ότι θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση» στα ισραηλινά πλήγματα εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του έθνους και της χώρας μας», είπε ο Πεζεσκιάν στο υπουργικό συμβούλιο. «Θα δώσουμε την κατάλληλη απάντηση στην επιθετικότητα του σιωνιστικού καθεστώτος», πρόσθεσε καταγγέλλοντας την επιθετικότητα του Ισραήλ αλλά και τη στήριξη των ΗΠΑ σε αυτό.

«Αν οι επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος και τα εγκλήματά του συνεχιστούν, οι εντάσεις θα επιδεινωθούν», προέβλεψε. Πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ «υποσχέθηκαν να βάλουν τέλος στον πόλεμο με αντάλλαγμα την αυτοσυγκράτησή μας αλλά δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους».

 

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνέρχεται επειγόντως αύριο για να συζητήσει την κατάσταση στην Μέση Ανατολή κατόπιν αιτήματος του Ιράν, που υποστηρίχθηκε από την Αλγερία, την Κίνα και τη Ρωσία, ανακοίνωσε η ελβετική προεδρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός στη νότια Εύβοια - Κοντά στα Νέα Στύρα το επίκεντρο (pics)

  Σεισμός Τώρα : Ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:09 μετά τα μεσάνυχτα Newsbomb 28 Οκτωβρίου 2024 · 01:40 Ο χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού em...