Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κοινή η παρέμβαση Προκόπη Παυλόπουλου και Κώστα Καραμανλή για το σκοπιανό

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κοινή η παρέμβαση Προκόπη Παυλόπουλου και Κώστα Καραμανλή για το σκοπιανό

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 13, 2018

Θα ήταν πολύ αφελές να πιστεύει κανείς ότι οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έγιναν τυχαία. Να θυμηθούμε ότι ο μεν Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου Παλαμά και ο Κώστας Καραμανλής μίλησε με οφ δι ρέκορντ δηλώσεις στην κυριακάτικη Real news.

Είναι προφανές ότι οι δύο δηλώσεις έχουν ουσιαστικά κοινό περιεχόμενο και έχουν ως στόχο να θωρακίσουν τα εθνικά μας συμφέροντα στο σκοπιανό ζήτημα μέσα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Παυλόπουλος και Καραμανλής επισημαίνουν ουσιαστικά το εξής, το οποίο το οποίο δεν επιτρέπει καμιά ρωγμή στην εθνική γραμμή που πρέπει να χαραχθεί για το σκοπιανό και που βεβαίως έχει ως βάση το Βουκουρέστι:

Για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αδιανόητη η επιλογή και η χρήση ονόματος που αποπνέει αλυτρωτισμό. Και τούτο διότι ο αλυτρωτισμός όχι μόνο παραχαράσσει την ιστορία αλλά και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τι λένε λοιπόν Παυλόπουλος και Καραμανλής; Ότι το όνομα που θα επιλεγεί και το οποίο πρέπει να δεχτούν τα Σκόπια, δεν πρέπει να αφήνει κανένα περιθώριο όχι μόνο αλλαγής συνόρων αλλά και δημιουργίας εντυπώσεων ως προς την δήθεν ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας». Κατά συνέπεια η οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια πρέπει, εκτός από το ζήτημα του ονόματος όπως τέθηκε στο Βουκουρέστι, να διευκρινίζει ρητώς και σαφώς ότι το όνομα αυτό δεν μπορεί, έστω και εμμέσως, να αφήνει περιθώριο αλλαγής συνόρων, Όπως και να αφήνει περιθώρια σκοπιανών διεκδικήσεων περί δήθεν «μακεδονικής γλώσσας και μακεδονική εθνότητας».

Με απλά λόγια Παυλόπουλος και Καραμανλής χάραξαν για μια ακόμη φορά τις κόκκινες γραμμές του μείζονος εθνικού θέματος που αφορά το σκοπιανό. Και να θυμάστε ότι αυτή είναι η γραμμή που θα επικρατήσει τελικώς. Δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρός έλληνας πολιτικός ο οποίος θα ήταν δυνατόν να διαφωνήσει, Την στιγμή μάλιστα που η θέση αυτή έχει την πλήρη στήριξη και της ευρωπαϊκής ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός στη νότια Εύβοια - Κοντά στα Νέα Στύρα το επίκεντρο (pics)

  Σεισμός Τώρα : Ο σεισμός σημειώθηκε στη 01:09 μετά τα μεσάνυχτα Newsbomb 28 Οκτωβρίου 2024 · 01:40 Ο χάρτης με το επίκεντρο του σεισμού em...