Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Στα 6,5 δισ.ευρώ οι προσφορές Θερμή η υποδοχή του νέου 7ετούς ομολόγου, στο 3,5% το επιτόκιο

Στα 6,5 δισ.ευρώ οι προσφορές

Θερμή η υποδοχή του νέου 7ετούς ομολόγου, στο 3,5% το επιτόκιο



Θερμή η υποδοχή του νέου 7ετούς ομολόγου, στο 3,5% το επιτόκιο
(Φωτογραφία: Reuters)
Η θερμή υποδοχή του νέου 7ετούς ομολόγου που εξέδωσε το Δημόσιο στέλνει ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά μηνήματα για την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Οι προσφορές έφθασαν τα 6,5 δισ. ευρώ, υπερδιπλάσιες του ποσού που αναμένεται να αντληθεί, και η απόδοση ψαλιδίστηκε στο 3,5%, έναντι της αρχικής «καθοδήγησης» (guidance) στο 3,75%. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στις αγορές τις τελευταίες ημέρες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.

Για άλλο ένα βήμα προς την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο μιλά το Bloomberg, σημαντικό βήμα για επιστροφή στις αγορές βλέπουν και οι NYT.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 16:00 ολοκληρώθηκε η τιμολόγηση του νέου 7ετους ομολόγου που εξέδωσε το ελληνικό Δημόσιο. Η απόδοση του διαμορφώθηκε στο 3,5%.

Οι επενδυτές προσέφεραν στο ελληνικό Δημόσιο περίπου 6,5 δισ. ευρώ. υπερακαλύπτοντας κατά πολύ το στόχο που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος είχε προσδιοριστεί στα 3 δισ. ευρώ.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για το χτίσιμο του μαξιλαριού ρευστότητας συνολικού ύψους 19-20 δισ. ευρώ ως το καλοκαίρι, προκειμένου να διασφαλιστεί η κάλυψη των υποχρεώσεων του κράτους μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Η έκδοση, η πρώτη από τις τρεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουσο, αρχικά αναμένονταν στις αρχές της εβδομάδας ωστόσο το sell off στις διεθνείς αγορές οδήγησε στη μικρή καθυστέρηση, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση.



in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κυρ. Μητσοτάκης: Δίπλα στις διαπιστωμένες διαφωνίες μας μπορούμε να γράφουμε παράλληλη σελίδα με τις συμφωνίες μας

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  / Δευτέρα 13 Μαΐου 2024, 18:24:58 /   Τελευταία Ενημέρωση: 18:29   / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ «Δεν μπορώ παρά να ξεκινήσω με τις ευχαριστίε...