Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Πυρκαγιά Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Συνεχίζεται η μάχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τις φλόγες της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Εύβοια. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, το βράδυ το μέτωπο έκαιγε στην περιοχή κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι, το οποίο εκκενώθηκε από τις πρώτες ώρες εκδήλωσης της πυρκαγιάς, όπως και ο οικισμός του Σταυρού,  η κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή Δάφνη Ψαχνών και η ιερά μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου. 


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το βράδυ ο άνεμος κόπασε, γεγονός που βοήθησε τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο να αντιμετωπίσουν τις φλόγες.
Η φωτιά ξέσπασε στις 15:23 το μεσημέρι της Κυριακής και έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου, της πυκνής βλάστησης και του έντονου ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της.
Στην περιοχή συνεχίζει να επιχειρεί τεράστια δύναμη. Επιχειρούν κατάσβεση 186 πυροσβέστες με 62 υδροφόρα οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο και 204 στελέχη των ένοπλων δυνάμεων. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν 4 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, που απογειώθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Κυριακής ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Η απόφαση για την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά και νωρίτερα, εξέφρασε την ελπίδα του να κερδηθεί η μάχη.
«Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», είπε.
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς τόσο από τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, όσο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος βρίσκεται, επίσης, στο σημείο. Ο κ. Αποστόλου τόνισε πως η απόφαση των εκκενώσεων των χωριών ελήφθη μόνο για προληπτικούς λόγους και δεν κινδύνευσαν ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...