Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Στα τέλη του 2018 οι τελικές αποφάσεις για τις συντάξεις


Συνταξιούχοι κάνουν ουρές έξω από κατάστημα της Εθνικής Τράπεζα στην πλατεία Κοτζιά για να πάρουν τις συντάξεις τους , στην Αθήνα, 9 Ιουλίου, 2015.

Στα τέλη του 2018 οι τελικές αποφάσεις για τις συντάξεις

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Προς το τέλος του έτους αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, όπως διαβεβαίωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης.
Για το τέλος του 2018 μετέθεσε τις αποφάσεις για το ζήτημα των συντάξεων ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, εν όψει των αυριανών επαφών του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών.
«Οι αποφάσεις δεν πρόκειται να ληφθούν τώρα, αλλά παραπέμπονται για το τέλος του έτους» τόνισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού δεν θα προβλέπεται η μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουάριου.
Εξήγησε δε, ότι οι μειώσεις δεν είναι αναγκαίες λόγω των υψηλών πλεονασμάτων τόσο στον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και στα ταμεία του ΕΦΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι Αθήνα και θεσμοί βρίσκονται σε διαβουλεύσεις από τη Δευτέρα, ενώ αύριο το πρωί στις συναντήσεις αναμένεται να δώσουν το «παρών» και οι επικεφαλής των εκπροσώπων των δανειστών.
Πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, εξηγούν ότι θα υπάρξουν 2-3 συναντήσεις, μία την Τετάρτη και μία την Παρασκευή, και εφόσον κριθεί αναγκαίο, μία την Πέμπτη. Επί τάπητος θα τεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019, το οποίο πρέπει να παρουσιαστεί στην Κομισιόν στις 15 Οκτωβρίου, αλλά και η αξιοποίηση του υπερ-πλεονάσματος του 2018.
Επίσης, θα εξεταστεί η πορεία υλοποίησης της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες, η στελέχη της ΑΑΔΕ, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, τα εργασιακά, το κτηματολόγιο, οι δασικοί χάρτες, η ενέργεια και οι αποκρατικοποιήσεις.
Σημειώνεται ότι οι επαφές θεσμών-κυβέρνησης εντάσσονται στο πλαίσιο της μετα-μνημονιακής εποπτείας, με τους δανειστές να καταρτίζουν ειδική έκθεση τον Νοέμβριο, προτού ξεκινήσει ο νέος γύρος επαφών, τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ετοιμάζουν χερσαία εισβολή στον Λίβανο, υπόσχονται «απελευθέρωση» του Ιράν

  φωτογραφία αρχείου | AP Photo/Julia Nikhinson  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ   30.09.24 18:19 efsyn.gr Α+ Α- Facebook Twitter E-mail Copy link Print Διάγγε...