Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ρωσία στέλνει S-300 στη Συρία εντός δύο εβδομάδων


Το αντιπυραυλικό σύστημα S-300

Η Ρωσία στέλνει S-300 στη Συρία εντός δύο εβδομάδων

© Sputnik / Kirill Kallinikov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 θα σταλεί στη Συρία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετά τη χρήση του αεροσκάφους Il-20 σαν ασπίδα από την ισραηλινή αεροπορία.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι η Μόσχα θα παραδώσει προηγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-300 στη Συρία μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ως απάντηση στον ρόλο του Ισραήλ στη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Il-20 την περασμένη εβδομάδα.
«Οι Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις θα λάβουν το προηγμένο πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-300 μέσα σε δύο εβδομάδες. Είναι ικανό να αναχαιτίσει εναέριες απειλές σε εμβέλεια άνω των 250 χιλιομέτρων και ταυτόχρονα να πλήξει αρκετούς εναέριους στόχους», τόνισε ο Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι οι S-300 θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες μάχης της συριακής αεροπορίας.
Επιπλέον, ο Σοϊγκού υπογράμμισε πως θέσεις διοίκησης των δυνάμεων της συριακής αεροπορίας θα λάβουν αυτόματο σύστημα ελέγχου που θα διασφαλίζει την αναγνώριση των ρωσικών αεροσκαφών.
«Θέσεις διοίκησης των συριακών στρατευμάτων και μονάδων στρατιωτικής αεροπορικής άμυνας θα είναι εφοδιασμένες με αυτόματο σύστημα ελέγχου, το οποίο παρέχεται μόνο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό θα διασφαλίζει την κεντρική διαχείριση όλων των δυνάμεων και εγκαταστάσεων της αεροπορικής άμυνας της Συρίας, την παρακολούθηση της κατάστασης στον εναέριο χώρο και τον άμεσο προσδιορισμό του στόχου. Το σημαντικότερο, θα εξασφαλίσει την ταυτοποίηση όλων των ρωσικών αεροσκαφών από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Συρίας», δήλωσε ο Σοϊγκού.
Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα μπλοκάρει τη δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας της πολεμικής αεροπορίας από τη θάλασσα της Μεσογείου.
«Η Ρωσία θα μπλοκάρει τη δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας των πολεμικών αεροσκαφών τα οποία επιτίθονται κατά στόχων στο έδαφος της Συρίας, στις περιοχές πάνω από τα νερά της Μεσογείου που συνορεύουν με τη Συρία», δήλωσε ο Σοϊγκού.
Συνεχίζοντας, είπε ότι η Μόσχα σταμάτησε την παράδοση των S-300 στη Δαμασκό το 2013 κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ, όμως η κατάσταση σχετικά με τις παραδόσεις άλλαξε «χωρίς ευθύνη της Ρωσίας».
Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα ισραηλινό μαχητικό F-16 χρησιμοποίησε το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 σαν ασπίδα, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του αεροπλάνου από συριακό σύστημα αεράμυνας.
«Αυτό μας ανάγκασε να λάβουμε κατάλληλη απάντηση με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ρωσικών στρατευμάτων που εκτελούν καθήκοντα για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας στη Συρία», επεσήμανε.
Ο Σοϊγκού τόνισε ακόμη ότι εάν τα μέτρα που έλαβε η Ρωσία κατόπιν της συντριβής του Il-20 στη Μεσόγειο αποτύχουν να ηρεμήσουν τους «θερμοκέφαλους», τότε «θα πρέπει να ανταποκριθούμε σε αντιστοιχία με την κατάσταση».
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η εφαρμογή αυτών των μέτρων θα ηρεμήσει τους "θερμοκέφαλους" και θα αποτρέψει τις απερίσκεπτες ενέργειες που απειλούν τους στρατιώτες μας. Διαφορετικά θα πρέπει να ανταποκριθούμε σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος (ξανά) ο ΣΥΡΙΖΑ - "Μάχη" Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου, με τρίτο τον Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Λίγο πάνω από το "ψυχολογικό όριο" του 30% τοποθετεί την εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας η νέα δημοσκόπηση της Metron A...