Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Καμμένος για ψήφο εμπιστοσύνης: Θα παλέψω να μην υπάρξει το «151»

Ο Πάνος Καμμένος

Καμμένος για ψήφο εμπιστοσύνης: Θα παλέψω να μην υπάρξει το «151»

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Θα παλέψω, με κάθε τρόπο που προβλέπεται συνταγματικά, για να μην υπάρξει το «151», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, ενώ δεσμεύτηκε ακόμη να κάνει οτιδήποτε δυνατό για να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Το μήνυμα ότι θα παλέψει, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις ψήφους των 151 βουλευτών για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, στην ψηφοφορία που θα λάβει χώρα στη Βουλή, την Τετάρτη, απέστειλε, σήμερα μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, o Πάνος Καμμένος, λίγο μετά από την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.
«Εγώ την κράτησα την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, επισημαίνοντας εντούτοις ότι η κυβέρνηση «δεν έχει την εμπιστοσύνη μας», γιατί συνδέεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε, εκ νέου, κάλεσμα προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη — και ενώ ο ίδιος έδινε συνέντευξη στον Ant1 — να απαντήσει εάν συνυπογράφει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, «για να πέσει η κυβέρνηση», όπως είπε, με τον όρο να μην παραχωρήσει το όνομα Μακεδονία και να μην διαπραγματευτεί τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Aν ο κ. Μητσοτάκης αυτή τη στιγμή αποφασίσει ότι δέχεται τον όρο που του έχω θέσει, δηλαδή να μην πουλήσουμε το όνομα της Μακεδονίας, να μην διαπραγματευτεί καμία συμφωνία όπως αυτή των Πρεσπών, εγώ τώρα πηγαίνω στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη και υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, προκειμένου να πέσει η κυβέρνηση αυτή η κυβέρνηση, είπε π πρόεδρος των ΑΝΕΛ.
Πάντως, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τον Ιούνιο ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, για να παραδώσει ο ίδιος το όνομα Μακεδονία.
Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στους βουλευτές που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι βουλευτές που φεύγουν με πουλάνε, αποστατούν», ενώ απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε: Του λέω ότι οι άνθρωποι που πούλησαν εμένα, θα τον πουλήσουν και εκείνον.
Εγώ τον Τσίπρα τον αγαπώ, ανέφερε πάντως, κάνοντας λόγο για έναν «εξαιρετικό ηγέτη», μαζί με τον οποίο έβγαλαν μαζί τη χώρα από τα μνημόνια. Εμένα δεν μου είπε ψέματα, είπε ακόμη, μιλώντας για μια «έντιμη σχέση» ανάμεσα σε εκείνον και τον πρωθυπουργό και καλώντας τον «να μην δώσει καρέκλα σε όσου φεύγουν από εμένα».
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι θα κάνει τα πάντα για να μην περάσει από την ελληνική βουλή, τονίζοντας ότι πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, ενώ έκανε λόγο για συμφέροντα πίσω από την υπόθεση των Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

ΣΥΡΙΖΑ: Οι "87" κατηγορούν τον Κασσελάκη για "σουργελοποίηση" του κόμματος - "Δεν βγαίνει πρόεδρος και επιχειρεί να το διαλύσει"

  ΣΥΡΙΖΑ: Οι "87" κατηγορούν τον Κασσελάκη για "σουργελοποίηση" του κόμματος - "Δεν βγαίνει πρόεδρος και επιχειρεί ...