Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Στα χέρια του Ποταμιού η «μοίρα» της Συμφωνίας των Πρεσπών

Κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού

Στα χέρια του Ποταμιού η «μοίρα» της Συμφωνίας των Πρεσπών

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Οι βουλευτές του Ποταμιού αναμένεται να καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, τις κοινοβουλευτικές εξελίξεις γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ζυμώσεις ανάμεσα σε Θεοδωράκη, Μαυρωτά και Λυκούδη.
Στα χέρια των βουλευτών του Ποταμιού φαίνεται πως βρίσκεται η μοίρα της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αναμένεται να τεθεί προς ψηφοφορία από τη Βουλή των Ελλήνων εντός των επόμενων, λίγων ημερών.
Η ειλημμένη απόφαση του Σπύρου Δανέλλη να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, έχει δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις στην ηγετική ομάδα του Ποταμιού, η οποία το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν «ανοιχτή» στο ενδεχόμενο στήριξης του Σκοπιανού.
«Η θέση μας για το Σκοπιανό δεν έχει αλλάξει. Αυτό που έχει αλλάξει είναι το πολιτικό πλαίσιο» τόνισε με νόημα, από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς.
Αυτή τη στιγμή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού είναι διαιρεμένη. Στη μία πλευρά συγχρωτίζονται οι Γρηγόρης Ψαριανός και Γιώργος Αμυράς, οι οποίοι έχουν αναφανδόν ταχθεί εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Από την άλλη πλευρά, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σταύρος Θεοδωράκης ζυγίζουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές, αμφιταλαντευόμενοι — με βάση όλες τις πληροφορίες — μεταξύ της αποχής και του «όχι», χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η έκπληξη της τελευταίας στιγμής.
Εφόσον, επικρατήσει η στάση του «ναι», τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί με τη στήριξη τουλάχιστον 151 βουλευτών.
Σε διαφορετική περίπτωση, όλα τα ενδεχόμενο είναι «ανοιχτά» —ακόμη και αυτό της ψήφισης της Συμφωνίας με λιγότερους από 150 βουλευτές (σ.σ. για την έγκριση απαιτείται πλειοψηφία επί των παρόντων).
Κλειδί βέβαια, για την τελική έκβαση της ψηφοφορίας συνιστά και η στάση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος έχει αφήσει «ανοιχτό» το ενδεχόμενο στήριξης της Συμφωνίας.
Και όλα αυτά, μάλιστα, εν μέσω των σεναρίων περί επίσπευσης της σχετικής διαδικασίας και κατάθεσης του κειμένου στη Βουλή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψήφου εμπιστοσύνης, προκειμένου η κρίσιμη ψηφοφορία να διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό, εν αναμονή των αντιποίνων στο Ιράν

Εκρήξεις στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας - Βομβαρδισμός ισλαμικού τεμένους στη Γάζα με 21 νεκρούς ...