Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» με χιόνια, κρύο και προβλήματα (Φωτογραφίες, βίντεο)


Χιονόπτωση στα ορεινά προάστια της Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται η επέλαση της «Σοφίας» με χιόνια, κρύο και προβλήματα (Φωτογραφίες, βίντεο)

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Μέχρι και αύριο θα συνεχιστούν τα φαινόμενα που φέρνει μαζί τού το κύμα κακοκαιρίας «Σοφία». Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Πήλιο, Βόλο, Λάρισα. Κλειστοί αρκετοί δρόμοι σε διάφορα σημεία της Ελλάδα.
Η επέλαση της «Σοφίας» συνεχίζεται και μαζί της παραμένουν και τα προβλήματα από τα χιόνια σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. 
Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα παραμείνει μέχρι και αύριο και κύρια χαρακτηριστικά θα έχει τις πυκνές χιονοπτώσεις και τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται σήμερα, αναμένεται να ενταθούν μετά το μεσημέρι στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες, βαθμιαία στην Ανατολική Μακεδονία και από αργά το βράδυ στη Θράκη και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Αύριο, Σάββατο, οι πυκνές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Κεντρική, καθώς και την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Τα φαινόμενα σήμερα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Μαγνησίας, καθώς χωρίς ρεύμα έχουν μείνει οικισμοί του Πηλίου, στην Πορταριά και στη Μακρινίτσα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ.
Στην περιοχή του Βόλου προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στην Πλατεία Χρυσοχοΐδη, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την αποκατάσταση των βλαβών.
Προβλήματα στην κυκλοφορία των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη και τροχαία
Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων αλλά και των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, έχουν δημιουργηθεί σήμερα στη Θεσσαλονίκη, λόγω του χιονιά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το thestival.gr, τα λεωφορεία του Οργανισμού δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω του χιονιού, περιοχές όπως το Λιβάδι, Περιστερά, ο Άγιος Αντώνιος και το Μονοπήγαδο και διέρχονται μόνο από τους κεντρικούς δρόμους του δήμου Θέρμης. Προβλήματα παρουσιάζονται και στο Πλαγιάρι, το Σχολάρι και το Τρίλοφο. Προβλήματα στην κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ παρουσιάζονται και στο Φίλυρο.
Μικροτροχαία με υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί παράλληλα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω του χιονιά και του παγετού.
Νωρίτερα ένα όχημα εξετράπη στον Περιφερειακό στο ύψος του Αγίου Παύλου, ενώ 4 οχήματα συγκρούστηκαν στην αερογέφυρα των ΚΤΕΛ, στη Λεωφόρο Δενδροποτάμου.
Στα λευκά η Μακεδονία
Χειμωνιάτικο παραμένει και σήμερα το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία, όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.
Συγκεκριμένα, απαραίτητη κρίνεται και σήμερα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω της χιονόπτωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν και κλειστοί δρόμοι.
Χιονόπτωση στα ορεινά προάστια της Θεσσαλονίκης.
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC
Χιονόπτωση στα ορεινά προάστια της Θεσσαλονίκης.
Πολικές θερμοκρασίες στην Ήπειρο
Στην «κατάψυξη» βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές τα Ηπείρου, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές περιοχές.
Στην πόλη των Ιωαννίνων αυτή την ώρα ο υδράργυρος είναι στους —5 βαθμούς ενώ στο Μέτσοβο, την Βωβούσα και άλλα ορεινά χωριά κυμαίνεται από —7 έως —11 βαθμούς.
Από τις 8:30 το πρωί χιονίζει και στην πόλη τα Ηγουμενίτσας.
Σε όλο το οδικό δίκτυο της Ηπείρου δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα ρήψης αλατιού καθώς λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών σε πολλά σημεία των δρόμων υπάρχει πάγος.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Χιονόπτωση στα ορεινά προάστια της Θεσσαλονίκης.
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : KONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC
Χιονόπτωση στα ορεινά προάστια της Θεσσαλονίκης.
Προβλήματα εντοπίζονται και στην κυκλοφορία, με αρκετούς δρόμους σε ολόκληρη την Ελλάδα να παραμένουν κλειστοί, ενώ σε άλλα σημεία οι μετακινήσεις να πραγματοποιούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες. 
Ειδικότερα, στην Αττική, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία: Λεωφόρος Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα προς «REGENCY CAZINO MONT PARNES». Π.Ε.Ο Αθηνών –Θήβας, από 6ο χλμ, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Περιφ. Ο. Πεντέλης – Ν. Μάκρης, από το ύψος του Σ. Ν. Πεντέλης «414»,έως το ύψος του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «Πανόραμα».
Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, επιτρέπεται και πάλι η κυκλοφορία των φορτηγών στην παλιά εθνική οδό Αθηνών — Θηβών. Η κίνηση των φορτηγών είχε απαγορευθεί χθες λόγω του χιονιού.
Στη Θεσσαλονίκη κλειστοί παραμένουν οι εξής δρόμοι: Π.Α.Θ.Ε. από 320ο έως 400ο χλμ., για οχήματα άνω των 3,5 τόνων. Επ. Ο. Χορτιάτη- Αγ. Βασιλείου. Επ. Ο. Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου. Επ. Ο. Ν. Μεσημβρίας — Ξηροχωρίου, από την συμβολή με Επ. Ο. Προχώματος-Ξηροχωρίου έως οικισμό Μπαλαιίκα.
Οσον αφορά στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, στα Γρεβενά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Γρεβενών, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία οχημάτων από το 32ο έως 39ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας — Δεσκάτης. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό διεξάγεται κανονικά.
Στην Καστοριά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:από το 22ο έως 31ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς — Αμυνταίου, από το 30ο έως 43ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Καστοριάς — Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από το 97ο έως 108ο χλμ. της Εθνικής οδού Κοζάνης — Ιωαννίνων (μέσω Επταχωρίου), σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 18ο έως 28ο χλμ της Επαρχιακής οδού Καστοριάς — Φλώρινας (μέσω Βιτσίου). Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα Εγνατίας Οδού Σιάτιστας- Κρυσταλλοπηγής, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.
Στην Κοζάνη, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: στην Εθνική οδό Κοζάνης — Πτολεμαΐδας (κάθετος άξονας Εγνατίας Οδού Α27 Κοζάνη — Πτολεμαΐδα) και παλαιό τμήμα αυτής, από το 25ο έως 50ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης — Λάρισας, από το 50ο έως 97ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κοζάνης — Ιωαννίνων, σε όλο το επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Εορδαίας, στο δημοτικό δίκτυο του Δήμου Κοζάνης και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και στο υπόλοιπο Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.
Στη Φλώρινα, χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, πλην του οδικού δικτύου λεκανοπεδίου Πρεσπών, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Α27 Πτολεμαΐδα-Φλώρινα-Νίκη και η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 20ο έως 30ο χλμ της Επαρχιακής οδού Φλώρινας — Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).
Στη Λάρισα, η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται στην Επ. Οδός Ελάφου – Σκλήθρου.
Η κυκλοφορία διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα εξής σημεία: Επαρχιακό δίκτυο Ελασσόνας. Επ. Οδός Δήμητρας-Ανατολής από 3ο έως 18ο χλμ. Επ. Οδός Έλαφου — Καλαμακίου. Επ. Οδός Μεγαλόβρυσου – Ανατολής. Επ. Οδός Αγιοκάμπου-Σκλήθρου. Επ. Οδός Συκουρίου-Σπηλιάς από 5ο χλμ.. Επ. Οδός Στομίου-Καρίτσας. Δημ. Οδός Πυργετού-Κρανέας. Δημ. Οδός Κάτω Αιγάνης-Αιγάνης. Επ. Οδός Αγιάς-Μελιβοίας από 3ο έως 8ο χλμ. Επ. Οδός Σωτηρίτσας-Μελιβοίας από 8ο έως 15ο χλμ. Επ. Οδός Γόννων-Καλλιπεύκης, από 10ο χλμ.. Επ. Οδός Τεμπών-Αμπελακίων από 5ο χλμ.. Λοιπό Οδικό δίκτυο Φαρσάλων.
Στη Μαγνησία, η κυκλοφορία των οχημάτων απαγορεύεται στην Επ.Ο. Χανίων – Κισσού από διασταύρωση Χιονοδρομικού Κέντρου «Αγριόλευκες Πηλίου» έως τη διασταύρωση με την Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος) – Κισσό και στην Επ.Ο. Χανίων — Δράκειας. Η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται στην Επ.Ο. Βόλου – Ζαγοράς (άνω κλάδος) από 13+190 χ/θ (Πορταριά) έως 51+490 χ/θ (Ζαγορά).
Στην Κορινθία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις εξής περιοχές: Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου — Τρικάλων, από το 14ο χιλιόμετρο και άνω. Στην επαρχιακή οδό Τρικάλων — Καρυάς από 1ο χιλιόμετρο και άνω. Στην επαρχιακή οδό Γκούρας — Κιάτου, από το 1ο, έως το 17ο χιλιόμετρο. Στην επαρχιακή οδό Γκούρας — Δερβενίου από το 1ο, έως το 18ο χιλιόμετρο Στην επαρχιακή οδό Γκούρας — Λυκούριας, από το 1ο, έως το 17ο χιλιόμετρο. Στην επαρχιακή οδό Κιάτου- Γκούρας, από 10ο χιλιόμετρο και άνω. Στην επαρχιακή οδό Δερβενίου — Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.
Στην Αρκαδία, είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Βουρβούρων — Αγίου Πέτρου.
Παράλληλα, στην Αχαΐα κλειστές μένουν η Ε.Ο. Καλαβρύτων — Αιγίου (μέσω Πτέρης) στο 11ο χλμ. και η παραλιακή οδός Ριζομύλου — Νικολαιίκων, ενώ στην Αιτωλία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα εξής σημεία: Επαρχιακή Οδός Ναυπάκτου- Γραμμένης Οξιάς Από Τ.Κ. Ελατόβρυσης, Τ.Κ. Λεύκας, Τ.Κ. Καλλονής, Τ.Κ. Κυδωνιά, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ. Μανδρινής. Από Τ.Κ. Παλαιόπυργου προς Τ.Κ. Ελευθέριανης. Από Τ.Κ. Αράχωβας προς Τ.Κ. Λιβαδακίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...