Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μητσοτάκης: Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός με εκλογές, ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα

Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ψήφο εμπιστοσύνης δίνει ο λαός με εκλογές, ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Δριμεία επίθεση κατά ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για «θλιβερή συναλλαγή» και «σικέ διαζύγιο» καθώς όπως είπε ο κ. Καμμένος δανείζει βουλευτές για να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας.
Για έναν «τραγέλαφο», «θλιβερή συναλλαγή» και «σικέ διαζύγιο» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και κατηγόρησε τον Πάνο Καμμένο ότι «δανείζει βουλευτές» για να στηριχθεί ο κ. Τσίπρας, αλλά δε τους διαγράφει για να παραμείνει αρχηγός κόμματος της Βουλής.
Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «τι σόι» ήταν η έξοδος του Καμμένου από την κυβέρνηση όταν «τέσσερις από τους επτά βουλευτές» εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη. «Ποτέ, καμία κυβέρνηση δεν τοποθέτησε στη θέση του υπουργού Άμυνας εν ενεργεία αξιωματικό. Τον τοποθετήσατε φορώντας ακόμη τη στολή του. Τελευταίος ήταν ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης, ο αρχηγός του ΓΕΣ, που ορκίστηκε υπουργός Άμυνας την 21η Απριλίου το 1967», στη Δικτατορία, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Η σύγκριση με την περίοδο της Χούντας προκάλεσε αντιδράσεις από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Μητσοτάκη να καλεί τον κ. Φίλη να ηρεμήσει διότι «έχετε αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το πουλόβερ σας».
Αναφερθείς στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι παρέδωσε «μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα», μια κίνηση που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση τον Ιούνιο, αλλά δεν το έκανε.
«Τσίπρας και Καμμένος είναι συνεργοί και υπόλογοι όχι μόνο στους Μακεδόνες αλλά και στην κρίση της Ιστορίας», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Βουλή καλείται να εμπιστευθεί μια κυβέρνηση που δε θα βασιστεί σε προγραμματική σύγκλιση, αλλά θα φτιαχτεί από «απελπισμένους γυρολόγους της πολιτικής».
Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για την πορεία της Οικονομίας, αφήνοντας αιχμές για διαφθορά. «Ολιγάρχες μπαινοβγαίνουν από το Μάξιμου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Υποστήριξε ότι η κρίση «δεν έχει τελειώσει», η Ελλάδα «δεν έχει τη δυνατότητα να δανειστεί» και «ναρκοθετείται με νέο μνημόνιο».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην καταστροφή και τους νεκρούς στο Μάτι, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει διαλύσει το κράτος και ασχολείται μόνο με «κομματικές διευθετήσεις και τακτοποιήσεις» την ώρα που κατασκευάζονται διώξεις, όπως με την υπόθεση Novartis.
«Αντί να κοιτάμε πώς θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας, παρακολουθούμε τα πολιτικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα», υπογράμμισε.
Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε «συναλλαγή» που όπως είπε μεσολάβησε τόσο μεταξύ των κ.κ. Τσίπρα — Καμμένου όσο και «μεταξύ στον κ. Τσίπρα κ κ. Καμμένο και ανάμεσα σε πρόθυμους βουλευτές που κάνουν τους γυρολόγους στη Βουλή». Ο ίδιος αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Δανέλλη και την κ. Παπακώστα.
Για τον κ. Δανέλλη είπε ότι «που προ εξαμήνου υπερψήφισε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και τώρα εμφανίζεται πρόθυμος να τη στηρίξει», ενώ για την κ. Παπακώστα τόνισε ότι ενώ «εξελέγη με τη ΝΔ και κατακεραύνωνε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ για λαϊκισμό», τώρα τη στηρίζει.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε μια φράση που είχε πει το 2014 ο κ. Τσίπρας στο φεστιβάλ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ότι «την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός, ανοιχτά και καθαρά, με εκλογές».
«Συμφωνώ. Αυτό θέλω και εγώ. Εκλογές εδώ και τώρα. Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου