Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης αν ο Καμμένος δεν στηρίξει την κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης αν ο Καμμένος δεν στηρίξει την κυβέρνηση

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από καιρό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δίνει απαντήσεις για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας στο κεντρικό δελτίο του Open.
Την εκτίμηση ότι η επίλυση του Σκοπιανού είναι από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της κυβέρνησης εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι είναι ένα άλυτο πρόβλημα που για χρόνια που στερεί από την Ελλάδα τη δυνατότητα να παίξει ηγετικό ρόλο. Εκτίμησε ότι εντός του Ιανουαρίου θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική βουλή.
«Η λύση του μακεδονικού από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες της κυβέρνησης. Το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα είναι η ανάπτυξη του ηγετικού ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Δεν αφήνει κανένα περιθώριο η συμφωνία σε κάποιον μελλοντικό εθνικιστή. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να έχει ανοιχτό μέτωπο με μία γειτονική χώρα, με τη διάλυση μιας χώρας και τη δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας» είπε.
Διεμήνυσε ότι «αναγκάσαμε μία χώρα να αλλάξει το σύνταγμά της και το όνομά της, αν μετά από όλα αυτά έρθουμε εμείς και πούμε ξέρετε επειδή ο κ. Μητσοτάκης φοβάται μήπως διασπάσει το κόμμα του και επειδή ο κ. Καμμένος έχει κάποια δικά του ζητήματα η χώρα θα ξεφτιλιστεί διεθνώς».
Ερωτηθείς για το πότε θα έρθει η Συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο απάντησε άμεσα και εξήγησε ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια και γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα στο υπουργείο Εξωτερικών «θα δώσω το αποτέλεσμα στον ΠτΔ και στα κόμματα και θα συνεννοηθώ με τον πρόεδρο της Βουλής να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες» και εκτίμησε ότι « είναι πολύ πιθανό να έρθει η συμφωνία στη Βουλή εντός του Ιανουαρίου».
Χαρακτήρισε ανύπαρκτο το θέμα μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας. «Κάποιοι βλέπουν το θέμα, μέσα από το πρίσμα του πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος. Βρέθηκα στη θέση του πρωθυπουργού σε ένα κρίσιμο υπαρξιακό σημείο για τη χώρα. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το μακεδονικό, ο κύριος Μητσοτάκης είχε συμβουλεύσει την κυβέρνηση να ακολουθήσει αυτή τη γραμμή Καραμανλή. Όταν είδε ότι ακολουθούσαμε αυτή τη γραμμή ανέβαζε συνεχώς τον πήχη. Ο κύριος Μητσοτάκης διέπραξε μια λαθροχειρία, μετέτρεψε τον όρο ιθαγένεια σε εθνικότητα» σημείωσε.
Απέρριψε τα περί κυβερνητικής κρίσης και αποκάλυψε ότι θα ζητήσει την Παρασκευή από τον κ. Καμμένο να στηρίξει την κυβέρνηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο κυβερνητικός του εταίρος δεν θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του. Ωστόσο αν αποσύρει την εμπιστοσύνη του ο κ. Καμμένος θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου