Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Το Ποτάμι ξεκαθαρίζει αν θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κυβέρνηση

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης

Το Ποτάμι ξεκαθαρίζει αν θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κυβέρνηση

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δίνοντας απάντηση στα «ερωτήματα των ημερών» επιχειρεί το Ποτάμι με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία ξεκαθαρίζει τι θα κάνει με Συμφωνία των Πρεσπών και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, είναι οι θέσεις του Ποταμιού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε ως απάντηση στα «ερωτήματα των ημερών».
Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση στέλνει το Ποτάμι με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και το διαφαινόμενο «διαζύγιο» στην κυβέρνηση, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση προκειμένου, όπως τονίζεται, «να θυμίσουμε τις δύο κύριες απαντήσεις του Κινήματός μας στα ερωτήματα των ημερών», καθώς «τελευταίες ώρες πολλαπλασιάζονται τα σενάρια — κάποια από αυτά ευφάνταστα — σχετικά με τη στάση του Ποταμιού στις εξελίξεις».
«Η αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το "Μακεδονικό" δημιουργούν όντως πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους υποθέσεις», παραδέχεται το Ποτάμι. Ζητά, όμως, οι υποθέσεις αυτές «να εδράζονται και σε πραγματικά δεδομένα».
Απαντώντας στο ερώτημα εάν το Ποτάμι στηρίζει την κυβέρνηση, το κόμμα απαντά: «Όχι. Το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει».
Τονίζοντας ότι η χώρα «έχει ανάγκη από μια νέα αρχή, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικό κράτος», υπενθυμίζεται ότι το Ποτάμι έχει ήδη ψηφίσει την πρόταση μομφής τον Ιούνιο του 2018. «Θα ξανακάνει το ίδιο αν κατατεθεί ανάλογη πρόταση», τονίζεται.
«Αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές», αναφέρει η ανακοίνωση.
Όσο για το εάν το Ποτάμι στηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, η απάντηση είναι καταφατική.
«Ναι. Το Ποτάμι από την ίδρυση του — το 2014 — έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Η διαιώνιση του προβλήματος για δεκαετίες είναι επιζήμια για την Ελλάδα όπως μαρτυρά και η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα "«Μακεδονία" από 140 και πλέον κράτη», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.
Σημειώνεται, εξάλλου, ότι κατά την εκτίμηση του κόμματος, η ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, «συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής», ενώ απευθύνει έκκληση «να κλείσουμε άμεσα τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας» προκειμένου «να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους εξ ανατολών». «Αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας μας», υπογραμμίζεται.
Για τα υπόλοιπα ερωτήματα, το Ποτάμι παραπέμπει για μετά τις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Η ακτινογραφία των 20.000 προσλήψεων στο Δημόσιο το 2025

  ΕΛΛΆΔΑ / Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, 11:52:23 / Τελευταία Ενημέρωση: 11:52 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Την κατανομή των 19.181 προσλήψεων τακτικού ...