Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Έντονες πολιτικές διεργασίες λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών


Συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, Βουλή, 15 Ιανουαρίου 2019

Έντονες πολιτικές διεργασίες λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Κατά συνείδηση ψήφο, αποφάσισε το Ποτάμι, «θα υπάρξουν συνέπειες σε όποιον στηρίξει τις Πρέσπες», δήλωσε η Φ. Γεννηματά. Και επίσημα εκτός ΑΝΕΛ, Κουντουρά - Κόκκαλης.
Αναβρασμός στα πολιτικά κόμματα καθώς είναι πλέον θέμα χρόνου να εισαχθεί προς κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο η Συμφωνία των Πρεσπών.
Στις 10.30 το πρωί, συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο η Συμφωνία των Πρεσπών και οι πολιτικές εξελίξεις μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Ασαφής παραμένει ο ακριβής χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου με τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. Πάντως το Μαξίμου ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιλέξει διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωσή της. Την Κυριακή θα δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας.
Γεννηματά: Δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας
«Το θέμα των Σκοπίων ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί η συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ALPHA και πρόσθεσε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ θα ψηφίσει ενιαία.
«Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο, η πολιτική ενότητα χτίζεται από τη στάση του καθενός, δεν υπάρχει θέμα πειθαρχίας, αλλά προφανώς θα υπάρχουν συνέπειες» ξεκαθάρισε η Φώφη Γεννηματά.
Την Κυριακή θα συνεδριάσουν τα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που θα κρίνουν και την ψήφο του Θανάση Θεοχαρόπουλου στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ποτάμι: Ψήφος κατά συνείδηση
Ψήφο κατά συνείδηση στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποφασίστηκε στη διευρυμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του Ποταμιού.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, προς το «ναι» κλίνουν Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Μαυρωτάς. Οι κύριοι Αμυράς και Ψαριανός, ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν «όχι», αλλά διαβεβαίωσαν ότι δεν θα αποχωρήσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ερωτηματικό παραμένει η στάση που τελικά θα αποφασίσει να κρατήσει ο Σπύρος Λυκούδης.
Διαγραφών συνέχεια στους ANEΛ
Με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανακοίνωσαν τη διαγραφή της Έλενας Κουντουρά και του Βασίλη Κόκκαλη από το κόμμα, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν στην κυβέρνηση και καθώς παραμένουν σε υπουργεία.
Την παραίτησή της από μέλος των ΑΝΕΛ, γνωστοποίησε στο μεταξύ η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...