Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. UPD

Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. UPD

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ο πρωθυπουργός μετά το «διαζύγιο» με τους ΑΝ.ΕΛΛ.
Η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.
Νέος υπουργός Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Π. Καμμένου, αναλαμβάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.
«Ζήτησα από τον Π. Καμμένο, όπως και από όλους, καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες. Τον ευχαριστώ όχι μόνο για όσα πετύχαμε αλλά γιατί ανταποκρίθηκε σ' αυτό το κάλεσμα. Μου δήλωσε ότι παραιτείται από τη θέση του υπουργού Άμυνας, και το ίδιο θα ζητήσει από τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματός του. Έκανα δεκτή την παραίτησή του, όπως θα κάνω και για όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψιν μου», είπε ο πρωθυπουργός.
Τόνισε ότι βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός ρόλος της στα Βαλκάνια και σημείωσε πως στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.
Video of Δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα
«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Δύο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επετεύχθη» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση.
«Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί, δεν μου επιτρέπει να μη θυσιάσω την καρέκλα μου. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα,ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝ.ΕΛΛ. αποχωρούν από την κυβέρνηση» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.
Σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. στο ξενοδοχείο «Royal Olympic».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου