Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Διέγραψε Κουντουρά - Κόκκαλη, αγωνιά για το μέλλον UPD

Διέγραψε Κουντουρά - Κόκκαλη, αγωνιά για το μέλλον UPD

kammenos-630.jpg

Πάνος Καμμένος EUROKINISSI
Σε μια κίνηση επίδειξης πυγμής ο Πάνος Καμμένος διέγραψε την Έλενα Κουντουρά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛΛ., μετά την απόφασή της να διαχωρίσει τη θέση της και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ακολούθησε ο Βασίλης Κόκκαλης, παρότι είχε σπεύσει να διευκρινίσει μέσω ραδιοφώνου ότι ανεξαρτητοποιείται από το κόμμα.
«Η Κα Κουντουρά με επίσημη ανακοίνωση της αποφάσισε να ανταλλάξει την ψήφο της και το όνομα της Μακεδονίας με την υπουργική καρέκλα. Την θέτω από τώρα εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων», ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. μέσω Twitter.
Λίγες ώρες νωρίτερα η υπουργός Τουρισμού άνοιξε τα χαρτιά της, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες και το κλίμα των προηγούμενων ημερών, δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση. Επίσης άφησε αιχμές κατά του Π. Καμμένου, τονίζοντας πως δεν διαπραγματεύεται το δικαίωμά της να ψηφίζει κατά συνείδηση.
«Στηρίζω ξεκάθαρα την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της. Παραμένω συνειδητά μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια, και όπως κάνω σε ολόκληρη την πολιτική μου διαδρομή, έτσι και τώρα θα συνεχίσω να πορεύομαι με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον», τονίζει μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η Ελ. Κουντουρά.
Ακολούθησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, που εκτός της ψήφου εμπιστοσύνης δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται από τους ΑΝ.ΕΛΛ.
Η απόφασή των δύο φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την κυβέρνηση στο να εξασφαλίσει την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, την ώρα που ο Πάνος Καμμένος αγωνιά για το μέλλον του κόμματός του και επενδύει πια την πολιτική του επιβίωση στις εκλογικές συνεργασίες με άλλα κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές από τη δεξιά έως την ακροδεξιά.
Αυτό κατέστη σαφές κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, απ' όπου απηύθυνε προσκλητήριο συνεργασίας στους πολίτες «από τις πατριωτικές δυνάμεις» αλλά και σε πρώην βουλευτές του κόμματός του. Εξάλλου δεν απέκλεισε συνεργασία με μικρότερα κόμματα, ξεκαθαρίζοντας ότι: «αλλά μπροστά θα είναι οι ΑΝΕΛ».
Ερωτηθείς τι θα πράξει αν οι ΑΝΕΛ μπουν στη Βουλή και δεν σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση, απάντησε «σε ό,τι αφορά συμμαχίες θα εξετάσουμε με ποιες αρχές και για ποιο σκοπό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου