Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Κρίσιμη συζήτηση στις Βρυξέλλες για το Brexit, όσο βαθαίνει η πολιτική κρίση στη Βρετανία


Brexit.

Κρίσιμη συζήτηση στις Βρυξέλλες για το Brexit, όσο βαθαίνει η πολιτική κρίση στη Βρετανία

CC0 / Skitterphoto / london
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Το Brexit θα τεθεί σήμερα επί τάπητος στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες, με τους ηγέτες της ΕΕ να τοποθετούνται επί της πρότασης που κατέθεσε με επιστολή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, με την οποία ζητά παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου για το Brexit.
Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία βρίσκεται η Βρετανία, μετά τις ήττες της Τερέζα Μέι στο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο δεν έδωσε την έγκρισή του σε κάποια συμφωνία. 
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός μεταβαίνει, σήμερα, στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο της ΕΕ, με το Brexit να βρίσκεται στο επίκεντρο. 
Η Βρετανία «βυθίζεται» σε ακόμη μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα, καθώς μόλις μερικά 24ωρα απομένουν μέχρι την προγραμματισμένη ημερομηνία της εξόδου από την ΕΕ, ήτοι την 29η Μαρτίου.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η βρετανική βουλή μέσα από τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες, έδωσε το «ok» για την αναβολή του Brexit. Και αυτό, μετά τη δεύτερη ήττα της Μέι στο κοινοβούλιο, το οποίο καταψήφισε τη συμφωνία για το Brexit. Τον Ιανουάριο είχε επίσης απορρίψει την προηγούμενη πρόταση συμφωνίας για το Brexit.
Η Μέι ζητάει, πλέον καθυστέρηση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου. Χθες, προχώρησε σε διάγγελμα και απευθυνόμενοι προς τους Βρετανούς πολίτες, είπε: «Είμαι το μέρος σας». Η ίδια ελπίζει ότι η νέα πρότασή της μπορεί να εισέλθει στη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν τραβάει νέα κόκκινη γραμμή-«Θα ξεκινήσω πυρηνικό πόλεμο κατά ΗΠΑ και Ουκρανίας αν...»

  Οι Δυτικοί θεωρούν «μπλόφες» τις νέες προειδοποιήσεις του Ρώσου προέδρου, όμως η Μόσχα μάλλον σοβαρολογεί... ΟΡώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πού...