Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Τσίπρας στην παρουσίαση του συνδυασμού της Δούρου: Δεν το βάζουμε κάτω, θα νικήσουμε


Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας στην παρουσίαση του συνδυασμού της Δούρου: Δεν το βάζουμε κάτω, θα νικήσουμε

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Στην Αττική έχουμε να συγκρίνουμε ανάμεσα σε πολιτικούς που είναι ταγμένοι στην αυτοδιοίκηση και σε πολιτικούς που θέλουν να κάνουν καριέρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, είπε ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων στην ομιλία του στην παρουσίαση του συνδυασμού της Ρένας Δούρου για τις περιφερειακές εκλογές.
Με αιχμές ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του στην παρουσίαση του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής». 
«Σαν πολύ ενθουσιώδεις και σαν πολλούς σας βλέπω, για μια παράταξη που, όπως λένε, καταρρέει και πνέει τα λοίσθια», είπε ο πρωθυπουργός, στην έναρξη της ομιλίας του. 
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη νίκη της Ρένας Δούρου το 2014, σαν την «πρώτη μεγάλη νίκη» σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων. 
Ο ίδιος μίλησε, συγκεκριμένα, για μια «μάχη ενάντια σε μηχανισμούς, σε ένα κυκεώνα συμφερόντων και εξαρτήσεων, ενάντια σε ένα σύστημα δεκαετιών στην διοίκηση της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας».
«Γνωρίζαμε από τότε ότι στο σαθρό οικοδόμημα της διαπλοκής που έχτισε και συντήρησε ο πάλαι ποτέ κραταίος δικομματισμός στην Περιφέρεια και στις Νομαρχίες παλιότερα, θα βρίσκαμε μπροστά μας μεγάλες αντιστάσεις», είπε, συμπληρώνοντας ότι «δεν ερχόμαστε μόνο για να καταδείξουμε την ανικανότητα και την ιδιοτέλεια του προηγούμενου καθεστώτος, αλλά για να αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της Αττικής».
Σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια, τόνισε, είναι οι ίδιοι οι πολίτες που μέσα στην κρίση έβγαλε τα συμπεράσματα του για τις πράξεις και τις παραλείψεις αυτών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ρένα Δούρου θα νικήσει. Δεν το βάζουμε κάτω, αγωνιζόμαστε και θα νικήσουμε, γιατί έχουμε το δίκαιο με το μέρος μας, είπε. 
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και με αφορμή τη σύνοδο των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, κατά την οποία η Ελλάδα έγινε το 17ο μέλος της κινεζικής «Πρωτοβουλίας 16+1»., είπε ότι πέφτει ένα τείχος, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα αποκτά ηγετικό ρόλο στην περιοχή των Βαλκανίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση: Στα χαμηλά η Ν.Δ., ντέρμπι Ανδρουλάκη - Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Νίκος Ανδρουλάκης | Χάρης Δούκας | EUROKINISSI ΠΟΛΙΤΙΚΗ 03.10.24 20:42 efsyn.gr Oι 2 στους 3 ερωτηθέντες εκτιμούν πως τα πρ...