Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Κατάληψη προσφύγων και μεταναστών στον Σταθμό Λαρίσης - Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια

Συγκέντρωση προσφύγων στο σταθμό Λαρίσης

Κατάληψη προσφύγων και μεταναστών στον Σταθμό Λαρίσης - Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια

© Sputnik/ Facebook/Sputnik Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών στον Σταθμό Λαρίσης πραγματοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν συγκεντρωθεί πρόσφυγες και μετανάστες. Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι συγκεντρωμένοι έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές.
​Ως αποτέλεσμα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του τρένου, ενώ στο σημείο βρίσκονται και δυνάμεις της αστυνομίας.
​Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «λόγω κατάληψης των σιδηροδρομικών γραμμών από μετανάστες στον ΣΣ Λαρίσης, δεν εκτελούνται δρομολόγια στον άξονα καθώς και στον Προαστιακό Αθηνών».
«Κατά συνέπεια, έχει ανασταλεί και η έκδοση εισιτηρίων για τους προορισμούς που επηρεάζονται», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι πρόσφυγες και μετανάστες — μεταξύ των οποίων και παιδιά — άρχισαν σύμφωνα με την ΕΡΤ να συγκεντρώνονται στον Σταθμό Λαρίσης από το βράδυ της Πέμπτης, μετά από τις αναφορές περί ανοίγματος των συνόρων.
Οι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν τις γραμμές όταν εμποδίστηκε η μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη, κατά τη δημόσια τηλεόραση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής με εκπροσώπους των προσφύγων. Εκπρόσωποι του υπουργείου τονίζουν πως δεν είναι αληθείς οι πληροφορίες περί ανοίγματος των συνόρων.
Υπενθυμίζεται ότι ένταση επικρατεί τις τελευταίες δύο ημέρες έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.
Πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνονται από την Τετάρτη στο σημείο, προκειμένου να κατευθυνθούν προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα να περάσουν τα σύνορα στην Ειδομένη.
Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καλούν τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις δομές φιλοξενίας και μην ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας. Χαρακτηρίζουν σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ, «ανεύθυνο» το κάλεσμα για πορεία προς τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας – Εκκενώνονται χωριά

  Ελλάδα Μάχη από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο – Κάηκε Πυροσβεστικό όχημα – Στο Ξυλόκαστρο εσπευσμένα ο Αρ...