Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Αποστολάκης: Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο απόκτησης F-35


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης

Αποστολάκης: Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο απόκτησης F-35

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC
ΑΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
202
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, έδωσε το «παρών» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, στο πλαίσιο της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος 2019».
Το ενδεχόμενο απόκτησης των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35 άφησε «ανοιχτό» ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στο περιθώριο της διεθνούς αεροπορικής άσκησης «Ηνίοχος 2019».
«Εμείς πέρα από την αναβάθμιση των F16 είμαστε και στη διαδικασία να επιλέξουμε το καινούργιο αεροπλάνο που θα έχει η Ελλάδα ώστε να μπούμε σιγά σιγά στη νέα γενιά αεροσκαφών» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κληθείς να σχολιάσει πρόσφατο δημοσίευμα, το οποίο έκανε λόγο για πιθανή πώληση F-35 στην Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες. 
Και πρόσθεσε: «Η δήλωση που έγινε στο αμερικάνικο κογκρέσο βοηθάει σ' αυτή την προοπτική. Θα το εξετάσουμε, όλες τις συνιστώσες, και θα δούμε τι θα γίνει».
Υπενθυμίζεται ότι ο γραμματέας του προγράμματος των F-35 γνωστοποίησε την πρόθεση των ΗΠΑ να επεκτείνουν τις πωλήσεις των μαχητικών αεροσκαφών σε ακόμη πέντε χώρες. Πρόκειται για τις Σιγκαπούρη, Ελλάδα, Ρουμανία, Ισπανία και Πολωνία.
Ταυτόχρονα, από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, ο κ. Αποστολάκης ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και διαδραματίζει ρόλο κλειδί στην προώθηση διεθνών αμυντικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών. 
Επανέλαβε δε, ότι «η άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" παρέχει τη δυνατότητα διεθνούς ρεαλιστικής αεροπορικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε διακλαδικό περιβάλλον».
Και πρόσθεσε: «Μ' αυτόν τον τρόπο η επιτευχθείσα διάδραση και συνεργασία συμβάλλουν, πέραν του προφανούς επιχειρησιακού οφέλους στον αμυντικό τομέα, και στην ενίσχυση των δεσμών συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των συμμετεχόντων κρατών».
Την ίδια ώρα, ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε ότι «τα Βαλκάνια, η Μέση Ανατολή, η Βόρεια Αφρική και η Ανατολική Μεσόγειος είναι περιοχές μεγάλης στρατηγικής σημασίας, χαρακτηριζόμενες από ευρύ φάσμα προκλήσεων ασφαλείας».
«Οι πολυμερείς αμυντικές συνεργασίας συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων ασφαλείας σε διεθνές επίπεδο» κατέληξε.
Ο κ. Αποστολάκης βρέθηκε στην αεροπορική βάση, συνοδεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου, και των επικεφαλής των Γενικών Επιτελείων.
Υπενθυμίζεται ότι ο «Ηνίοχος 2019» λαμβάνει χώρα από την 1η έως τις 12 Απριλίου, σ' όλο το FIR Aθηνών, με τη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων «τρίτων χωρών» και την υποστήριξη μονάδων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Πρώτος βομβαρδισμός του Ισραήλ στην καρδιά της Βηρυτού από την 8η Οκτωβρίου

  ΚΌΣΜΟΣ / Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, 05:54:24 / Τελευταία Ενημέρωση: 10:41 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν...