Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Πληροφορίες ότι η φωτιά στη Μόρια ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα, ανησυχίες για επέκταση των επεισοδίων

Πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Μόριας

Πληροφορίες ότι η φωτιά στη Μόρια ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα, ανησυχίες για επέκταση των επεισοδίων

© Φωτογραφία : SOOC/Nick Paleologos
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας
Αναφορές θέλουν τη φωτιά στη Μόρια να ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα. Άγνωστό εάν υπάρχει και δεύτερος νεκρός. Ανησυχία επικρατεί για τυχόν επέκταση των επεισοδίων σε άλλους καταυλισμούς.
Το ενδεχόμενο η φωτιά στον καταυλισμό στη Μόρια να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα εξετάζουν οι Αρχές, ενώ άγνωστο παραμένει εάν υπάρχει και δεύτερος νεκρός, όπως είχε αναφερθεί αρχικά.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, μια γυναίκα σκοτώθηκε και οι τραυματίες ξεπέρασαν τους 10, από όσα συνέβησαν την Κυριακή στη Μόρια. Σύμφωνα με το υπουργείο, το απανθρακωμένο πτώμα της γυναίκας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης.
Από την πλευρά του, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, δήλωσε ότι το απανθρακωμένο πτώμα «αποτέλεσε την αίτια να αρχίσουν να εξεγείρονται οι αλλοδαποί» και «να επιτίθενται με βιαιότητα εναντίον πυροσβεστικών και αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες και άλλα αντικείμενα».
Η γυναίκα, αφγανικής καταγωγής, φέρεται να έχασε τη ζωή της μετά από πυρκαγιά σε κοντέινερ. Η πιθανότερη αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς φέρεται να είναι βραχυκύκλωμα στις καλωδιώσεις παροχής ρεύματος στην οροφή του κοντέινερ, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος αστυνομικές πηγές.
Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να οριστεί ανεξάρτητος πραγματογνώμονας για να αποφανθεί για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, εάν πρόκειται δηλαδή για δυστύχημα ή κάποιον άλλο παράγοντα, μετέδωσε το ίδιο ΜΜΕ.
Την ίδια στιγμή, ασαφές παραμένει εάν υπάρχει δεύτερος νεκρός στη Μόρια. Σύμφωνα με αναφορές, φαίνεται να αγνοείται ένα βρέφος που ήταν με την ατυχή Αφγανή. Το κοντέινερ είναι πλήρως κατεστραμμένο και το μόνο που βρέθηκε ήταν μόνο μια παιδική κουβέρτα με ίχνη ανθρωπίνου ιστού. Παρόλα αυτά, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί κάτι μέχρι αυτή τη στιγμή.
Τέλος, ανησυχία υπάρχει για τον κίνδυνο επέκτασης των επεισοδίων σε άλλους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών και κυρίως στη Σάμο και στη Λέρο.
Υπενθυμίζεται ότι φωτιά και άγρια επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή στη Μόρια. Πρόσφυγες και μετανάστες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και πυροσβέστες που είχαν σπεύσει στο σημείο. Το προσφυγικό και η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου συζητήθηκαν σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου