Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΤΩΝ...ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος, ουρανοξύστης και υπαίθριες δραστηριότητες
ΤΑΞΙΔΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΤΩΝ...ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (Αρθρο).
Άγγελος ΠαπαλεξόπουλοςΚαθηγητής Νομικών και Πολιτικών Επιστημών
Εδώ και πέντε δεκαετίες (επί μεταπολίτευσης δηλαδή) η Ελλάδα κάθε τρείς και λίγο,στέλνει κυβερνητικές αποστολές όλων των επιπέδων και διαβαθμίσεων(είτε σε επίπεδο πρωθυπουργών,είτε υπουργών,είτε ανωτάτων αξιωματούχων,είτε επενδυτών κλπ κλπ),άλλοτε ολιγομελείς και άλλοτε πολυάριθμες,αποστολές που φυσικά πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο (μετακινήσεις,πολυτελέστατη διαμονή,εξαιρετικό φαγητό επίσημων γευμάτων,περιηγήσεις,ξεναγήσεις και φυσικά.....εκτός έδρας αποζημιώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες στις αποστολές).
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανοξύστης, ουρανός, νύχτα και υπαίθριες δραστηριότητεςΚαλά όλα αυτά,το ερώτημα που γεννάται όμως είναι αλλού.
Ολες αυτές οι αποστολές τόσων ετών,έφεραν κανένα αποτέλεσμα?
Οι συμμετέχοντες κατόρθωσαν να πείσουν τους αξιωματούχους της υπερδύναμης ή τους ηγέτες της πανίσχυρης ελληνικής ομογένειας ,να επενδύσουν στην Πατρίδα μας?
Για παράδειγμα δεκάδες Ελληνοαμερικανοί γερουσιαστές,ακόμα και πρόεδροι πανίσχυρων ενώσεων όπως η Πανμακεδονική Ενωση Αμερικής (Φιλιππίδης),η Ελληνική Ομοσπονδία Μείζωνος Ν.Υόρκης ( Γαλατούλας) και τόσες άλλες στο παρόν αλλά και στο παρελθόν 50 ετών, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ να πεισθούν από τις Ελληνικές κυβερνητικές αποστολές να επενδύσουν ?
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΗΔΕΝΙΚΑ.
Το γεγονός είναι ότι καμμία μεσαία ή μεγάλη επένδυση από τις ΗΠΑ,δεν πρόκειται να υπάρξει στην Ελλάδα,εξαιτίας της υπερφορολόγησης των μνημονίων και της άθλιας γραφειοκρατίας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: λωρίδεςΕνδεικτική είναι και η περίπτωση του Υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Μr Ross. Τον περασμένο χρόνο επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ,ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στην ΔΕΘ,καθόσον και οι ΗΠΑ,ήσαν η βασική εκθέτρια χώρα.Στην ομιλία του ο Ross,άφησε να εννοηθεί ότι στην Χώρα μας θα υπάρξουν άμεσες και μεγάλες Αμερικανικές επενδύσεις .Τα ίδια επανέλαβε πρόσφατα και στην παρούσα κυβέρνηση.
Λίγες μέρες αργότερα στην Τουρκία ο Κος Ross καλούσε αμερικανικές εταιρείες που αναχωρούν από την Κίνα να επενδύσουν στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ο Πούτιν προειδοποιεί για παγκόσμια σύγκρουση

  «Οι στρατηγικές μας δυνάμεις βρίσκονται πάντοτε σε κατάσταση ετοιμότητας μάχης», είπε ο Πούτιν σε σύντομη ομιλία του, εν μέσω χιονοθύελλας...