Στην γραμμή Ερντογάν κινήθηκε και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και έδωσε συνέχεια στον εμπρηστικό λόγο για την Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα ο Ακάρ επανέλαβε την ρήση του προέδρου του περί μετατροπής της Μεσογείου σε τουρκική λίμνη μετά την νίκη εκείνη και αναφέρθηκε και στο παρόν λέγοντας: «Με την δραστηριότητά του στην Μπλε Πατρίδα μας το ναυτικό μας συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη στις θάλασσες από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό εκπροσωπώντας την τουρκική ναυτοσύνη. Το Ναυτικό μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του με αποφασιστικότητα ώστε να προστατέψει τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας σε όλες τις θάλασσες και ειδικά στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Μαύρη Θάλασσα».
Μάλιστα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε και ένα προπαγανδιστικό βίντεο για την τουρκική νίκη του 16ου αιώνα συνδέοντας την τότε επιτυχία του τουρκικού στόλου με τον 21ο αιώνα.
Πριν, όπως ανέφερε το Πενταπόσταγμα, μήνυμα για τη Μεσόγειο με πολλούς αποδέκτες απηύθυνε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την επέτειο της ναυμαχίας της Πρεβέζης το 1538, ισχυριζόμενος προκλητικά πως η Μεσόγειος έχει καταστεί «τουρκική λίμνη», επιβεβαιώνοντας εκ νέου με αυτό τον τρόπο τις βλέψεις του για την περιοχή.
Με αφορμή μια επέτειο, της ναυμαχίας της Πρέβεζας το 1538, ο Ερντογάν έχασε κάθε μέτρο, χαρακτηρίζοντας την Μεσόγειο -ολόκληρη την Μεσόγειο!- τουρκική λίμνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε γραπτό μήνυμά του υποστήριξε ότι η νίκη του Οθωμανού ναυάρχου Μπαρμπαρόσα επί των δυνάμεων της Δύσης στην Πρέβεζα στις 27 Σεπτεμβρίου 1538 κατέστησε τη Μεσόγειο μία «τουρκική λίμνη».
«Το 1538 υπό την ηγεσία του Μπαρμπαρός Χαϋρετίν Πασά, το πολεμικό μας ναυτικό με τη ναυμαχία της Πρέβεζας κατέστησε τη Μεσόγειο τουρκική λίμνη, μετέφερε την επιτυχία των χερσαίων επιχειρήσεων στις θάλασσές μας και κατέδειξε τη δύναμη του στόλου μας σε ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει στο μήνυμα το γραφείο επικοινωνίας του Ταγίπ Ερντογάν.
«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι το Ναυτικό μας θα φέρει εις πέρας όλες τις αποστολές του και στο μέλλον όπως το έκανε στο παρελθόν αλλά και στις μέρες μας με τις μονάδες, τον εξοπλισμό, την πειθαρχία και το εξειδικευμένο προσωπικό του»