Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

EKTAKTO – Ολοκληρώθηκε το τουρκικό ΣΕΑ: «Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις μας στην Ανατολική Μεσόγειο» (upd)



Τoυ Ανδρέα Μουντζουρούλια 

Aνανέωση 19:46                   pentapostagma.gr
Ολοκληρώθηκε το ΣΕΑ πριν λίγο στην Τουρκία. Το Συμβούλιο είχε διάρκει περίπου 3,5 ωρών. Eκεί συζητήθηκε η Ζώνη Ασφαλείας στη Συρία, ενώ στο… μενού υπήρχε και η Κύπρος, όπου η Άγκυρα ανέφερε πως θα συνεχιστεί η παρουσία πλοίων στην περιοχή! 
«Η Τουρκία με αποφασιστικότητα θα συνεχίσει τη δραστηριότητα της στην υφαλοκρηπίδα της στην ανατολική Μεσόγειο όπως και στις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί από την «Τουρκική 
Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»
 

Έκτακτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας έχουμε από την Τουρκία εδώ και λίγες ώρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκεί θα συζητηθούν το Συριακό και οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο. 
Σε λίγες ώρες θα ολοκληρωθεί το Συμβούλιο, που πάντα είναι μαραθώνιο, αλλά βγάζει σημαντικές ειδήσεις για την περιοχή μας.
YΠΟΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α. ΘΡΑΚΗ
Συνεχίζεται η άσκηση κατάταξης και εκπαίδευσης εφέδρων στην Α.Θράκη με την επωνυμία Yıldırım-2019, η οποία ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου στην Ραδαιστό της Ανατολικής Θράκης, με την εφαρμογή του δεύτερου σταδίου που αφορά την  εκτέλεση των προετοιμασιών πολεμικής κινητοποίησης, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΑΜ.
Οι έφεδροι αφού εκπαιδευτούν σε νέα οπλικά συστήματα, στην συνέχεια θα οδηγηθούν σε περιοχές κοντά στον Έβρο ποταμό, για να ξέρουν όταν και εφόσον κληθούν ποιες θέσεις θα καταλάβουν.
Πρόκειται για «πολεμική» ενεργοποίηση από τις τουρκικές δυνάμεις στην Α.Θράκη με υλοποίηση σεναρίων που αφορούν καθαρά «συνθήκες κρίσης», απέναντι στην ελληνική άσκηση «Παρμενίων-2019», όπως αναφέραμε με άρθρο μας .
Ο Τουρκικός στρατός υλοποιεί εδώ και πέντε ημέρες άσκηση με κλήση εφέδρων με την άσκηση «Yıldırım-2019», η οποία ξεκίνησε από τις 23 Σεπτεμβρίου και αφορά την δοκιμή ολόκληρου του σχεδίου επιστρατεύσεως στην Ανατολική Θράκη, το οποίο συνεχίζεται με επιτυχία, όπως είχε προγραμματιστεί αναφέρει το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Η φωτογραφία των Τούρκων εφέδρων αφορά βάση υποδοχής Εφέδρων στην Ραδαιστό της Ανατολικής Θράκης, ενώ έχουμε και  «επιτάξεις και κινητοποιήσεις» υπηρεσιών, μονάδων υγείας, αλλά και όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Η όλη άσκηση αφορά την υλοποίηση προετοιμασιών πολεμικής κινητοποίησης σε ορισμένες περιόδους και διεξάγεται υπό την ευθύνη της 8ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού στην Ραδαιστό μεταξύ 23 Σεπτεμβρίου και 04 Οκτωβρίου 2019, αναφέρει το τουρκικό ΓΕΕΔ.
Υπενθυμίζουμε ότι μια «επιτυχημένη» επιστράτευση και μια σωστή στάση του συνόλου των εφέδρων μπορεί να κρίνει πάρα πολλά για την χώρα μας σε μια πιθανή μελλοντική στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία, αν βέβαια και εφόσον απαιτηθεί.
Επιτυχημένη η επίγεια έκδοση του τουρκικού όπλου λέιζερ.ο τουρκικό σύστημα λέιζερ ARMOL πέρασε όλα τα απαιτητικά τεστ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά από εξαντλητικές δοκιμές παίρνοντας το πράσινο φως για ένταξη στις ΤΕΔ.
«Το ARMOL, που είναι ένα ενσωματωμένο σύστημα λέιζερ που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από το ίδρυμα  Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TUBITAK), ολοκλήρωσε με επιτυχία δοκιμές αποδοχής», δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.
«Το εθνικό πυροβόλο λέιζερ ARMOL έχει περάσει με επιτυχία τις δοκιμές αποδοχής και έχει λάβει την πιστοποίηση για να τεθεί σε επιχειρησιακή δράση για λογαριασμό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων», έγραψε  ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βάρνακ στο Twitter αργά την Κυριακή.
Το όπλο  λέιζερ των 1,25 κιλοβάτ είναι ικανό να προκαλέσει ζημιά σε χαλύβδινη πλάκα τριών χιλιοστών σε απόσταση 500 μέτρων.
Το σύστημα λέιζερ βάρους  400 κιλών (περίπου 880 λιβρών), σχεδιάζεται να ενσωματωθεί στα αεροσκάφη.
Η TUBITAK διεξάγει επίσης και άλλα προγράμματα πυροβόλων λέιζερ, όπως αυτό  των 20 kw.
Μιλάμε επίσημα για επανάσταση στον χώρο των εξελιγμένων αυτών συστημάτων, τα οποία θα μεταβάλλουν τον ρου των γεγονότων όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.
  
23 Eylül tarihinde Tekirdağ Garnizonunda başlayan Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatı, seferberlik hazırlıkları safhasının icrasıyla devam ediyor.
306 people are talking about this

's National Security Council meeting has ended. A statement is expected to follow.
National Security Council meeting has ended

▪️ Efforts for safe zone project in Northern to be reinforced with further steps
▪️ Operations in Northern and activities in East will continue with determination
See EHA News's other Tweets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο

  Αφρικανική σκόνη: Σκοτείνιασε ο ουρανός στον Λυκαβηττό - Δείτε βίντεο Newsroom   Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 16:07 Η αφρικανική σκόνη όπως φαίνε...