Πέτρος Καράκης
Είναι πλέον φανερό ότι, στο ευρύτερο δυτικό στρατόπεδο δημιουργούνται δύο κυρίαρχοι πόλοι που συγκρούονται σκληρά μεταξύ τους.Ο ένας εκπροσωπείται από τον Ντόναλντ Τράμπ με κύριο σύμμαχό του τον Μπόρις Τζόνσον της Μ. Βρετανίας. Και ο δεύτερος, από τον γερμανικό άξονα του Μερκελισμού, στον οποίο  έχει προσκολληθεί ως φτωχός συγγενής, ο Εμμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας. Οι Ομπάμα και Κλίντον, παρέδωσαν στον γερμανογαλλικό αυτό άξονα  την ηγεσία της παγκόσμιας Νέας Τάξης, η οποία ύστερα από περισσότερα από 30 χρόνια απόλυτης ηγεμονίας, αμφισβητείται τώρα ποια σε ολόκληρο το δυτικό στρατόπεδο και μοιάζει να πορεύεται πάνω σε πήλινα πόδια. 
Στην Μ. Βρετανία, το Brexit δεν μπορεί πλέον να αναστραφεί. Οι Bremainers έχασαν.Και αυτό παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που εξαπέλυσαν κατηγορώντας τον Τζόνσον για αντιδημοκρατικές πρακτικές, ενώ ήταν αυτοί που αμφισβήτησαν την κορωνίδα της δημοκρατίας, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit. Τώρα πια, είναι φανερό ότι, αν χρειαστεί να γίνουν εκλογές μετά από νέο αδιέξοδο, θα σαρώσουν οι υποστηρικτές του Τζόνσον. Όπως και σε αυτή που δημοσιεύτηκε από τον Observer, άλλη δημοσκόπηση για την Daily Mail μετά την ανακοίνωση για το κλείσιμο του κοινοβουλίου από τον Πρωθυπουργό,όπως είχε δικαίωμα να κάνει, δείχνει το κόμμα του να παίρνει 35% έναντι 24% των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν. Αν μάλιστα ο Φάρατζ με το κόμμα του που λέγεται Brexit, δεν κατέβει στις εκλογές, τότε ο Μπόρις θα ανέβει στο 41% έναντι 26% των Εργατικών και θα κερδίσει άνετη πλειοψηφία 84 εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.Ο Τζόνσον με τη σθεναρή πολιτική του, επανέφερε το κόμμα του στην πρωτοκαθεδρία από την τελευταία θέση όπου το είχε οδηγήσει η κρυπτο-Ευρωπάια Τερέζα Μέυ.
Το νεοταξικό στρατόπεδο του Μερκελισμού, της Ευρώπης της Γερμανίας, δίνει απεγνωσμένες μάχες χαρακωμάτων, θυμίζοντας την υποχώρηση του 3ου Ράϊχ μετά την απόβαση των συμμάχων στην Νορμανδία το 1944. Εκτός από την επιθετική δυναμική των αντιπάλων του, αντιμετωπίζει  δυο σοβαρά προβλήματα στα μετόπισθεν. Πρώτον, την κατιούσα πορεία της γερμανικής οικονομίας που οφείλεται κυρίως στον εμπορικό πόλεμο που έχει κηρύξει η Ουάσιγκτον στο Βερολίνο. Και δεύτερον, στον ανερχόμενο ευρωσκεπτικισμό σχεδόν παντού στην Ευρώπη, με προμαχώνα την Ιταλία, όπου ο ανατρεπτικός Ματέο Σαλβίνι, είναι σε αναμονή Πρωθυπουργός.
Ο πόλεμος ενάντια στον Μερκελισμό εκτός από τα διάφορα μέτωπα όπου παραμένει ανοιχτός, μαίνεται και μέσα στην ίδια την κοιτίδα του, την Γερμανία. Στις πρόσφατες εκλογές δύο κρατιδίων της Ανατολικής Γερμανίας, στο Βραδεμβούργο και τη Σαξονία, το ακραία ευρωσκεπτικιστικό κόμμα AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), διπλασίασε ή και τριπλασίασε αντίστοιχα τους ψήφους της, κατακτώντας τις δεύτερες θέσεις. Σύμφωνα με την Bild καθαρή νικήτρια των εκλογών στην Ανατολική Γερμανία είναι η AfD. 
Η τελική μάχη του πολέμου θα κριθεί σε ένα χρόνο από σήμερα. Οι εκλογές στις ΗΠΑ που θα διενεργηθούν το Νοέμβριο του 2020, θα είναι οι πλέον καθοριστικές στην παγκόσμια ιστορία των τελευταίων 50 ετών. Αν τις κερδίσει ο ολετήρας Ντόναλντ Τράμπ, που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες, τότε το μέλλον του Μερκελισμού, της Νέας Τάξης,της παγκοσμιοποίησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλ. της Ευρώπης της Γερμανίας, είναι πολύ-πολύ αμφίβολο.
Προτείνουμε να τα σκεφτούν όλα αυτά οι εγχώριοι χαμαιλέοντες της πολιτικής που στρέφονται πάντα κατά  που φυσάει ο άνεμος, έτσι ώστε να είναι ποιο προσεκτικοί στον προκλητικό φιλοευρωπαϊσμό ή γερμανοτσολιαδισμό τους.center@odosdrachmis.gr
odosdrachmis1@gmail.com