Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Μεταναστευτικό: Απέπλευσε από τη Λέσβο το αρματαγωγό «Ρόδος» - Στην ενδοχώρα μεταφέρονται 450 άτομα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό «Ρόδος», στο οποίο επιβαίνουν 450 μετανάστες και πρόσφυγες. Θα μεταφερθούν στις δύο νέες κλειστές δομές της ενδοχώρας.
Από το λιμάνι της Μυτιλήνης αναχώρησε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι του Σαββάτου το αρματαγωγό «Ρόδος», στο οποίο επιβαίνουν συνολικά 450 άτομα.
Πρόκειται για μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίες θα μεταφερθούν στις δύο νέες κλειστές δομές φιλοξενίας σε Σέρρες και Μαλακάσα.
Οι ίδιοι παραμένουν από τις 4 Μαρτίου στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, όταν και είχε δέσει στο λιμάνι της Λέσβου.
Και οι 450 είχαν φθάσει στο νησί του Αιγαίο από την 1η Μαρτίου και μετέπειτα – περίοδος, κατά την οποία έχει ανασταλεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ασύλου. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά των μεταναστών και των προσφύγων στην ενδοχώρα, εντάσσεται στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Στο μεταξύ, μία ακόμη βάρκα - με 25 άτομα - έφτασε την Παρασκευή στις ακτές της βόρειας Λέσβου, και συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Κλειού.
Πρόκειται πάντως, για τις πρώτες αφίξεις, μετά από μία περίοδο μηδενικών μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Πύργο

  Newsroom   Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 15:35 Περισσότερα σε λίγο. Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο  YouTube SPONSORED