Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Η Ισπανία προχωρά σε γενικευμένο «λουκέτο» - Απαγορεύονται οι μετακινήσεις

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (1352)
Βρείτε μας
Μετά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνηση της Ισπανίας προχωρά και στην επιβολή γενικευμένου «λουκέτου». Πάνω από 5.700 κρούσματα, στους 136 οι νεκροί.
Σε καραντίνα τίθεται όλη η Ισπανία, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε την επιβολή γενικευμένου «λουκέτου», εν μέσω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στην ιβηρική χώρα.
Η απόφαση αφορά την απαγόρευση των μετακινήσεων αλλά και την παραμονή όλων των πολιτών στα σπίτια τους, εκτός από τις αγορές τροφίμων και φαρμάκων, όπως και τη μετάβαση στον χώρο εργασίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν πάνω από 1.500 νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των οποίων υπερβαίνει πλέον τα 5.700.
Τα 2.940 έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Μαδρίτης, ενώ ακόμη 509 έχουν παρατηρηθεί στην Καταλονία και 417 στη Χώρα των Βάσκων.
Η κυβέρνηση της Ισπανίας, υπό τον φόβο της περαιτέρω επέκτασης του θανατηφόρου ιού, έχει ήδη κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Στο πλαίσιο αυτό, η περιφέρεια της Μαδρίτης έχει απαγορεύσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις, έχει κλείσει τα εμπορικά κέντρα, ενώ έχει απαγορεύσει την είσοδο στα πάρκα της πρωτεύουσας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει τον πλανήτη σε κατάσταση πανδημίας, καθώς τα κρούσματα έχουν υπερβεί τα 145.000, εκ των οποίων τα 5.400 έχουν καταλήξει.
Ο αριθμός των νεκρών στην ιβηρική χώρα ανέρχεται σε 136.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον Πύργο

  Newsroom   Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 15:35 Περισσότερα σε λίγο. Ακολουθήστε το CNN Greece στο κανάλι μας στο  YouTube SPONSORED