Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Βίντεο από τον Έβρο: Με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα Μητσοτάκης και ηγεσία της Ε.Ε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στην Αλεξανδρούπολη τον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.
Την ηγεσία της Ε.Ε. και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που τους ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης με την Τουρκία στον Έβρο.
Ο πρωθυπουργός και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο για να πετάξουν πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1.
Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
​Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 15:30, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σαρλ ΜισέλΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν και Νταβίντ Σασόλι θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών. 
Σημειώνεται ότι εκτός από τον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, στην Αλεξανδρούπολη έφτασαν ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας Νταβόρ Μποζίνοβιτς.

«Δεν εκβιαζόμαστε»

Ο πρωθυπουργός περπάτησε σε δρόμους της Αλεξανδρούπολης και είχε συνομιλίες με πολίτες, ενώ στάθηκε για καφέ με τις τοπικές αρχές.
Έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί, ενώ σημείωσε πως τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά. 
Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως «ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και τους κατοίκους, οι οποίοι όπως είπε: «βάζουν πάντα πλάτη».
Ο κ. Μητσοτάκης είχε μεταβεί και στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου.
​Όπως αναφέρθηκε από τις αστυνομικές αρχές του φυλακίου και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, χθες Καθαρά Δευτέρα και σήμερα Τρίτη η πίεση μεταφέρθηκε στον νότιο Έβρο.
Συνεχίζοντας την περιοδεία του στον Έβρο, ο πρωθυπουργός μετέβη στον συνοριακό σταθμό των Κήπων, ενώ έφτασε μέχρι την γραμμή, η οποία αποτελεί το σύνορο Ελλάδας - Τουρκίας πάνω στη γέφυρα που υπάρχει στο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου