Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Συνεχής ενημέρωση από τα σύνορα στον Έβρο: Διπλωματικός πυρετός και ελληνο-τουρκικά «πυρά» - Βίντεο


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Σύνορα Έβρου (14)
 0  0  0
Βρείτε μας
Για ακόμη ένα 24ωρο συνεχίζεται η ένταση στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων, στον Έβρο. Στην περιοχή μεταβαίνει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τεταμένο - για 4η ημέρα - παραμένει το κλίμα στη νεκρή ζώνη, στα ελληνοτουρκικάσύνορα του Έβρου, όπου χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα.
Μάλιστα, δεν λείπουν και οι στιγμές έντασης, με «πετροπόλεμο», τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει αυξήσει στο μέγιστο το επίπεδο αποτροπής στα σύνορα, ενώ ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.
Το πρωί της Τρίτης, μάλιστα, στην περιοχή μετέβη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Νεα μηνύματα
  • 13:48

    Στις 3.30 το μεσημέρι οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Ευρωπαίων

  • 13:47

    Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

  • 13:42

    Στον Έβρο ο Πρωθυπουργός

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Κήπους Έβρου
    © Φωτογραφία : Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
  • 13:33

    Μαξίμου για Μπορίσοφ - Ερντογάν

    «Θα προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας» είναι το μήνυμα που στέλνει η ελληνική κυβέρνηση, κληθείσα να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού για την απροθυμία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 
    «Όποιος έχει το δίκαιο με το μέρος του, δεν έχει πρόβλημα να συζητήσει με κανέναν. Άλλοι είναι αυτοί που δυσκολεύονται. Παζαρεύουν  χρησιμοποιώντας ως πιόνια απελπισμένους ανθρώπους» ανέφερε, χαρακτηριστικά, ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.
    Και πρόσθεσαν: «Θυμήθηκαν τώρα το Διεθνές Δίκαιο που παραβιάζουν συστηματικά εδώ και χρόνια». Οι ίδιες πηγές, παράλληλα, διαβεβαίωσαν ότι «η πολιτική της Ελλάδας δεν αλλάζει» και ότι «θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης».
  • 13:24

    Έφθασαν στην Αλεξανδρούπολη οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Η ηγεσία της Ε.Ε. στον Έβρο

    Έβρος: Με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα Μητσοτάκης και ηγεσία της Ε.Ε.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε στην Αλεξανδρούπολη τον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 13:05

    Μητσοτάκης: Δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε το ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στους Κήπους Έβρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι «δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα». «Να στείλουμε, εδώ από τον Έβρο, μήνυμα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν, ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς».
    «Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό που πρέπει. Τίποτα λιγότερο. Αυτό μας γεμίζει όλους με παρά πολλή σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δική του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια» τόνισε, απευθυνόμενος στους «ακρίτες» στρατιωτικούς.
  • 12:40

    Η απόφαση της Frontex για άμεση παρέμβαση στα ελληνικά νησιά

  • 12:35

    Βίντεο από τις Καστανιές

  • 12:22

    Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Έβρο

  • 12:18

    Στον συνοριακό σταθμό των Κήπων ο Μητσοτάκης

    Τον συνοριακό σταθμό των Κήπων και το στρατιωτικό φυλάκιο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ έφτασε έως την γραμμή που αποτελεί το σύνορο των δυο χωρών πάνω στη γέφυρα του ποταμού.
    Στο στρατιωτικό φυλάκιο συνομίλησε με τους στρατιώτες και τους ευχαρίστησε για το έργο που επιτελούν ενώ εκείνοι του έδειξαν κάποιες από τις εγκαταλελειμμένες πλαστικές βάρκες με τις οποίες μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.
    Στη συνέχεια επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη όπου στις 13:05 θα υποδεχτεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι. Όση ώρα ήταν στους Κήπους ο πρωθυπουργός, ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο πραγματοποιούσε πτήση κατά μήκος των συνόρων.
  • 11:54

    Live εικόνα από τις Καστανιές

  • 11:33

    Φωτογραφίες από την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Έβρο

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο
    © Φωτογραφία : Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη
    © Φωτογραφία : Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αλεξανδρούπολη
    © Φωτογραφία : Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
  • 11:13

    Η άφιξη του Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη

  • 11:09

    Αυστηρό μήνυμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Κήπους Έβρου

    Μητσοτάκης: Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος - Η Ελλάδα δεν θα εκβιαστεί

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στον Έβρο, όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη τις τελευταίες ημέρες, καθώς χιλιάδες μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνοτουρκικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας, με στόχο να περάσουν στην Ελλάδα.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 10:51

    Μηδενικές ροές στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου

    Μηδενικές είναι οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τα μεσάνυχτα της Καθαράς Δευτέρας. 
  • 10:38

    Στον Έβρο η ηγεσία της Κομισιόν

    Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, θα αφιχθούν στην Αλεξανδρούπολη στις 13:05 ώρα Ελλάδος, όπου θα τους υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα πετάξουν με ελικόπτερο πάνω από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία και στις 14:15 θα προσγειωθούν στην περιοχή της Ορεστιάδας, όπου θα επισκεφτούν το Φυλάκιο 1. Θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.
    Στις 15:30, ο πρωθυπουργός και οι επικεφαλής των τριών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα κάνουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ, στο Πνευματικό Κέντρο των Καστανιών. Στις 17:30 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο στους Ευρωπαίους αξιωματούχους στην Αλεξανδρούπολη.
  • 10:33

    Συνολικά 45 συλλήψεις μεταναστών την Καθαρά Δευτέρα

    Κατά τη διάρκεια της Καθαράς Δευτέρας, απετράπη η είσοδος σε συνολικά 5.183 άτομα. Συνελήφθησαν 45 άτομα κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές.
    Στιγμιότυπο από τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο

    Έβρος: Απετράπη η είσοδος πάνω από 5.000 μεταναστών μέσα σε 24 ώρες – 45 συλλήψεις

    Κυβερνητικές πηγές προχώρησαν σε νέα ενημέρωση για τις προσπάθειες αποτροπής εισόδου μεταναστών από τις 6 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας έως τις 6 το πρωί σήμερα Τρίτη.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 10:31

    Και οι αγρότες στη φύλαξη των συνόρων

    Τρακτέρ στον Έβρο

    Βίντεο: Τρακτέρ και αγρότες στη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο

    Κάτοικοι, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Έβρου συμμετέχουν στη φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων, σε μία προσπάθεια αποτροπής εισόδου των χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 10:27

    Έφθασε στον Έβρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • 10:17

    Ζωντανή εικόνα από τον Έβρο

  • 10:07

    Τσελίκ: Λάθος η Ελλάδα να εμπιστεύεται την Ευρώπη

    Αιχμές κατά της Ελλάδας άφησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ. «Η Ελλάδα κάνει πολύ μεγάλο λάθος που εμπιστεύεται τα λόγια της Ευρώπης. Δεν πρέπει να εμπιστεύονται την Ευρώπη. Βλέπουμε ότι η Ευρώπη έχει μία εγωιστική προσέγγιση» τόνισε ο συνεργάτης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
  • 09:58

    Αποκαλύψεις Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν δεν ήθελε να συναντηθεί με τον Μητσοτάκη

    Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά το γεύμα εργασίας με τον Τούρκο πρόεδρο παραδέχτηκε ότι προσπάθησε να οργανώσει συνάντηση και των τριών, ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θέλησε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Μπορίσοφ: Ο Ερντογάν δεν ήθελε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μητσοτάκη

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε στους ισχυρισμούς της Άγκυρας για δύο νεκρούς μετανάστες που επιχείρησαν να διασχίσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 09:58

    Φαρμακερά tweets μεταξύ Τσαβούσογλου και Μάας

    Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

    Διαδικτυακή κόντρα Τσαβούσογλου – Μάας: Νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας από τον Τούρκο ΥΠΕΞ

    Οι υπουργοί Εξωτερικών Γερμανίας και Τουρκίας είχαν κόντρα μέσω Twitter, τη στιγμή που χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 09:50

    Μουφτής Κομοτηνής: Δικαίωμα της Ελλάδας να διαφυλάξει τα εδάφη της

    Στιγμιότυπο από τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο

    Μουφτής Κομοτηνής: Η Ελλάδα κάνει το σωστό - Δικαίωμα της να διαφυλάξει τα εδάφη της

    Ο Μουφτής της Κομοτηνής, Χαλήλ Τζιχάτ, υπεραμύνθηκε των ελληνικών θέσεων για το μεταναστευτικό. «Είναι δικαίωμα της Ελλάδας να ενεργήσει [...], προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της».
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 09:14

    Κύμα συμπαράστασης στο Twitter προς την Ελλάδα

    Ζημιές από πέτρες σε όχημα του στρατού στον Έβρο

    #IStandWithGreece: Διαδικτυακό κύμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα μέσω Twitter

    Μηνύματα στήριξης στην Ελλάδα στέλνουν εκατοντάδες χρήστες του Διαδικτύου, μέσω Twitter, τη στιγμή που χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα από την Τουρκία.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 08:28

    Στην Τουρκία μεταβαίνει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ

  • 08:26

    Πληροφορίες ότι μετανάστες επιστρέφουν στην Κωνσταντινούπολη

    Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» αναφέρουν ότι μερίδα μεταναστών και προσφύγων, φεύγει από τα σύνορα και επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη.
  • 08:24

    Καταγγελίες για οργανωμένη επίθεση με drone στον Έβρο

    Ζημιές από πέτρες σε όχημα του στρατού στον Έβρο

    Δήμαρχος Ορεστιάδας: Οργανωμένη επίθεση με drone στον Έβρο

    Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, έκανε λόγο για «οργανωμένη επίθεση με drones από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τη μετανάστευση».
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 08:01

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν

    Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι Άγκελα Μέρκελ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την Άγκυρα, ο πρόεδρος Ερντογαν ζήτησε την τήρηση του διεθνούς δικαίου και τον δίκαιο καταμερισμό των ευθυνών για το προσφυγικό πρόβλημα.
  • 07:56

    «Ο Έβρος δεν πέφτει με τίποτα, κρατάμε γερά»

    Μετανάστες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στις Καστανιές Έβρου, στη συνοριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας

    Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων: Κρατάμε γερά, δεν πέφτει ο Έβρος

    Ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, παραδέχθηκε ότι η νύχτα της Δευτέρας ήταν «ήσυχη» για πρώτη φορά - μετά από τρία 24ώρα.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 07:37

    Όλα όσα έγιναν την Καθαρά Δευτέρα στον Έβρο

    Στιγμιότυπο από τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας στον Έβρο

    Έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο: Όλες οι εξελίξεις από τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας

    Μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο, με δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας να βρίσκονται επί ποδός.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 07:30

    Ένταση και στη Χίο

    Φωτιά σε αποθήκη ΜΚΟ στη Χίο

    Φωτιά σε αποθήκη ΜΚΟ στη Χίο τα ξημερώματα

    Από την πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς το περιεχόμενο της αποθήκης, καθώς και ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ από τις φλόγες κινδύνεψε και ένα σπίτι πάνω από την αποθήκη.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 07:30

    Στον Έβρο η ηγεσία της Κομισιόν

    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Επίσκεψη Μητσοτάκη σήμερα στον Έβρο - Μαζί του η ηγεσία της Ε.Ε.

    Τον Έβρο θα επισκεφθεί σήμερα (03/03) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με Ευρωπαίους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 07:29

    Τι είπαν Τραμπ και Μητσοτάκης για τον Έβρο

    Μητσοτάκης στο Λευκό Οίκο

    Λευκός Οίκος: Στήριξη Τραμπ σε Μητσοτάκη για την ασφάλιση των ελληνικών συνόρων

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • 07:28

    Νοτιότερα οι μετανάστες

    Πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» αναφέρουν ότι οι μετανάστες μετακινούνται νοτιότερα, προς άλλα σημεία διέλευσης στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Καλύτερη η «εικόνα» σήμερα στις Καστανιές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου