Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Άσαντ: Παράλογες οι αντιθέσεις με Άγκυρα – Δεν υπήρξαμε ποτέ επιθετικοί προς την Τουρκία

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Βρείτε μας
Άγκυρα και Δαμασκός έχουν εμπλακεί σε συγκρούσεις εδώ και μήνες εν μέσω της επιδείνωσης της κατάστασης στην Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία.
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ δήλωσε ότι η εχθρότητα με την Τουρκία είναι «παράλογη», υπογραμμίζοντας ότι η Δαμασκός δεν είχε επιτεθεί στην Τουρκία και ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα. 
««Τι εχθρική ενέργεια – μεγάλη ή μικρή – διέπραξε ο συριακός λαός εναντίον του τουρκικού; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Υπάρχουν τουρκο-συριακοί γάμοι, οικογένειες, υπάρχουν ζωτικής σημασίας κοινά συμφέροντα. Αυτή η κοινή πολιτισμική αλληλοεπίδραση είναι ιστορικά καθορισμένη, είναι παράλογο να έχουμε κάποιες σοβαρές διαφωνίες μεταξύ μας» δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24.
Προηγουμένως, η Άγκυρα ισχυρίστηκε ότι είχε «εξουδετερώσει» έως 300 Σύριους στρατιώτες και αριθμό στρατιωτικών οχημάτων.
Η Τουρκία ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα την επιχείρηση «Ασπίδα», μετά από επίθεση του συριακού στρατού κατά θέσεων τρομοκρατών, σκοτώνοντας αρκετούς Τούρκους στρατιώτες. Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, οι Τούρκοι στρατιώτεςεπιχειρούσαν ανάμεσα σε τζιχαντιστές του αλ Νούσρα στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDcwfG