Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Εντείνονται η ανησυχία και τα έκτακτα μέτρα

Κορονοϊός: Εντείνονται η ανησυχία και τα έκτακτα μέτρα

Κορονοϊός: Εντείνονται η ανησυχία και τα έκτακτα μέτρα


►Αυξάνονται παγκοσμίως τα κρούσματα του κορονοϊού Covid-19 και κυρίως στην Ευρώπη.
► Ένατο κρούσμα εντοπίστηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για ασθενή που νοσηλεύεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.
► Επί τάπητος σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup ο οικονομικός αντίκτυπος της επιδημίας - Στις 16 Μαρτίου τα πρώτα μέτρα.
► Το ΔΝΤ αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη για την παγκόσμια ανάπτυξη
►Κλείνουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου σχολεία και πανεπιστήμια στην Ιταλία. Πληροφορίες και για καθολικό κλείσιμο κινηματογράφων και απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων.
►Και δεύτερο κρούσμα σε ευρωπαϊκό θεσμό των Βρυξελλών.
► Συνολικά από τον ιό έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής περίπου 94.100 άνθρωποι. Μέχρι το πρωί της Τετάρτης οι νεκροί ανέρχονταν σε τουλάχιστον 3.210.

Η Τσεχία βάζει φρένο στην πώληση μασκών

Η τσεχική κυβέρνηση απαγόρευσε σήμερα την πώληση ιατρικών μασκών τύπου FFP3 σε οποιονδήποτε άλλο πέραν των εργαζομένων σε υπηρεσίες υγείας, σωστικά συνεργεία και άλλα σώματα κρατικής διοίκησης.
Σύμφωνα με την τσεχική κυβέρνηση πρόκειται για τον πιο αποτελεσματικό τύπο μάσκας.
Λόγω του κορονοϊου έχει κλείσει ένα σχολείο στην Πράγα. Επίσης, ακυρώθηκαν κάποιες δημόσιες εκδηλώσεις και ορισμένοι αθλητικοί αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Ρώτα τον ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αυτή την ώρα διεξάγει ανοιχτό διάλογο και δέχεται διαδυκτακά ερωτήσεις γύρω από τον κορονοϊό.
Αν έχετε και εσείς απορίες μπορείτε να στείλετε το ερώτημά σας στον ΠΟΥ, χρησιμοποιώντας το hashtag #AskWHO.
Στα ερωτήματα απαντά η δρ Σιλβί Μπράιαντ, η επικεφαλής του οργανισμού για τη διαχείριση επιδημιών και πανδημιών.

Δυσοίωνες προβλέψεις από το ΔΝΤ

Η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είπε πως η παγκόσμια ανάπτυξη αναμένεται πια να πέσει κάτω απ' το επίπεδο του 2019, που ήταν 2,9% λόγω του κορονοϊού.
Τον Ιανουάριο το ΔΝΤ είχε προβλέψει πως η παγκόσμια ανάπτυξη θα αυξανόταν στο 3,3% το 2020, αλλά η Γκεοργκίεβα προέβλεψε πως ο συνδυασμός ζήτησης και προσφοράς λόγω του ξεσπασμάτος του κορονοϊού θα οδηγήσει σε ακόμα χαμηλότερους αριθμούς.

Δικαιώματα και υποχρεώσεις εργοδοτών και εργαζομένων σε συνθήκες κορονοϊού

Ο νομικός-εργατολόγος Γιάννης Καρούζος αναφέρεται στα δικαιώματα των  εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών, στο πλαίσιο της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μέτρα στα καταστήματα κράτησης στην Ελλάδα

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου παρουσίασε στους Διευθυντές των Σωφρονιστικών Καταστημάτων ολόκληρης της χώρας, το Πρωτόκολλο ενεργειών πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων-ασθενών κορονοϊού στα καταστήματα κράτησης.
Με το σχέδιο τίθεται σε ετοιμότητα πρόληψης και διαχείρισης κρουσμάτων κάθε σωφρονιστικό κατάστημα.
Αναλυτικά:
Σε κάθε σωφρονιστικό κατάστημα θα δημιουργηθεί χώρος απομόνωσης χωρητικότητας 10-20 ατόμων στον οποίο θα κρατηθούν καταρχήν όσοι νοσήσουν. Όσα κρούσματα, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν στα Καταστήματα Κράτησης, θα αντιμετωπίζονται σε ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί σε πτέρυγα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και στο Κατάστημα Κράτησης Διαβατών Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον, τις επόμενες μέρες σωφρονιστικοί υπάλληλοι, καθώς και εθελοντές νοσηλευτές του Ερυθρού Σταυρού θα εκπαιδευτούν από τον ΕΟΔΥ, ώστε να μπορούν να εξετάζουν τους νεοαφιχθέντες κρατούμενους. Όλα τα καταστήματα θα εφοδιασθούν με αναγκαίες ποσότητες σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά.
Αντίστοιχα μέτρα προφύλαξης θα ισχύσουν και για την προστασία των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

85 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σε 85 πλέον ανέρχονται οι προσβεβλημένοι από τον κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των βρετανικών Αρχών.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο στατιστικό άλμα στην ημερήσια καταγραφή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Έως χθες, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν στα 51.
Στη Βρετανία δεν έχουν καταγραφεί ακόμη θάνατοι από την επιδημία του κορονοϊού.

Δεύτερο κρούσμα σε όργανο της Ε.Ε.

Ένας υπάλληλος του Συμβουλίου της Ε.Ε., το οποίο εκπροσωπεί τα κράτη μέλη στις Βρυξέλλες, ελέγχθηκε και βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, από τον οποίο προσβλήθηκε με "τοπική μετάδοση" στο Βέλγιο, και είναι το δεύτερο κρούσμα στους κόλπους των θεσμών, ανακοίνωσε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή.
Το κρούσμα εντοπίστηκε "πριν από μερικές ημέρες" και "τώρα τελεί υπό ιατρική αγωγή", διευκρίνισε η πηγή αυτή. Σύμφωνα με δεύτερη ευρωπαϊκή πηγή, το πρόσωπο αυτό μετείχε σε μια συνεδρίαση στην οποία μετείχε ένα πρόσωπο που έχει ήδη μολυνθεί από τον Covid-19.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γαλλία: «Έκαναν φτερά» πάνω από 8.000 μάσκες και 1.200 αντισηπτικά

Μετά την κλοπή περίπου 2.000 μασκών από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Μασαλίας, οι υγειονομικές Αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα πως εκλάπησαν από νοσοκομεία του Παρισιού περίπου 8.300 προστατευτικές μάσκες και 1.200 μπουκάλια με αντισηπτικό.
Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση με διάταγμα επιτάσσει τις προστατευτικές μάσκες προκειμένου να διασφαλίσει πως οι εργαζόμενοι στην υγεία θα έχουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας.
Οποιοσδήποτε θέλει να αγοράσει μάσκες από φαρμακείο στη Γαλλία θα πρέπει στο εξής να διαθέτει ιατρική συνταγή.

Πούτιν κατά fake news

Βλαντίμιρ Πούτιν
ΑP PHOTO / ITAR-TASS / PRESIDENTIAL PRESS SERVICE
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι προβοκατόρικες ψευδείς ειδήσεις, οι οποίες αναφέρονται στην εξάπλωση του κορονοϊού στη Ρωσία, προέρχονται κυρίως από την Δύση, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού.
«Σε ό,τι αφορά αυτές τις προβοκατόρικες ψευδείς ειδήσεις, η FSB ( Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας) αναφέρει σε έκθεσή της ότι προέρχονται από το εξωτερικό, αλλά αυτό δυστυχώς μας συνοδεύει πάντα», δήλωσε ο Πούτιν.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «ο στόχος αυτών των ψευδών ειδήσεων είναι κατανοητός και συνίσταται στο να σπείρουν πανικό στον κόσμο» και το να τις αντιπαλέψεις είναι δυνατόν μόνο με μια συνολική και αξιόπιστη ενημέρωση των Ρώσων πολιτών. «Δόξα σοι ο Θεός, τίποτα το κρίσιμο δεν αντιμετωπίζουμε προς το παρόν, αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει την πραγματική κατάσταση. Σας παρακαλώ να φροντίσετε να υπάρχει αυτή η ενημέρωση», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στις 16 Μαρτίου τα πρώτα μέτρα από το Eurogroup

Για το Eurogroup της 16ης Μαρτίου παραπέμπονται οι αποφάσεις για λήψη των πρώτων μέτρων —ανάλογα με την ένταση και την έκταση του προβλήματος— για τον νέο κορονοϊό (Covid-19).
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup που συνήλθε με τηλεδιάσκεψη, πλην όμως σε διευρυμένη μορφή, αποτιμήθηκε η τρέχουσα κατάσταση, ενώ 7-8 χώρες που αντιμετωπίσουν πρόβλημα, παρουσίασαν τις επιπτώσεις που υπάρχουν, με βάση τα στοιχεία που έχουν συλλέξει. 

Σε καραντίνα και τα ζώα στο Χονγκ Κονγκ

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσαν πως ένας σκύλος, που είχαν θέσει σε καραντίνα τις προηγούμενες ημέρες, έχει και αυτός μολυνθεί από τον ιό.
Προηγούμενη εξέταση στον σκύλο, που είναι κατοικίδιο ασθενή, οδήγησε τις τοπικές αρχές να συστήσουν να μπουν σε καραντίνα τα θηλαστικά κατοικίδια ασθενών του κορονοϊού, περιλαμβανομένων φυσικά των σκύλων και των γάτων.
Μέχρι τώρα οι ειδικοί έλεγαν πως είναι πιθανό ο σκύλος να είναι μόνο μεταφορέας του ιού, κατά τρόπο παρόμοιο με τον οποίο λειτουργούν οι επιφάνειες όπως τα τραπέζια και τα χερούλια στις πόρτες.
Ειδικοί στη χώρα αναφέρουν πως αυτός ο σκύλος θα μπορούσε να είναι η πρώτη περίπτωση μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε ζώο, αν και το θέμα εξακολουθεί να τελεί υπό διερεύνηση.
Το υπουργείο Γεωργίας και Αλιείας ανέφερε πως ένας σκύλος είχε επανειλημμένα υποβληθεί στο τεστ για τον ιό, κάτι που υποδηλώνει χαμηλό επίπεδο μόλυνσης.

Έξι πια τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, που αυτή την ώρα δίνει συνέντευξη Τύπου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πολιτεία αυτή ανέρχονται πια σε έξι.
Απ' αυτά τα τέσσερα εντοπίστηκαν σήμερα.

Προς κλείσιμο όλων των κινηματογράφων στην Ιταλία

Σε καθολική απαγόρευση λειτουργίας των κινηματογράφων στην Ιταλία και απαγόρευση δημόσιων εκδηλώσεων προσανατολίζονται οι αρχές της γειτονικής χώρας σύμφωνα με προσχέδιο προεδρικού διατάγματος που το Reuters δηλώνει ότι έλαβε σε γνώση.
Σύμφωνα με αυτό, το διάταγμα προβλέπει «την αναστολή των εκδηλώσεων πάσης φύσεως... αυτό περιλαμβάνει τη συνάθροιση ανθρώπων» καθώς και τη θέσπιση απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον ενός μέτρου.
Επίσης, θα συνιστά στους Ιταλούς να αποφεύγουν τις αγκαλιές και τις χειραψίες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σε σοβαρή κατάσταση ο ασθενής στην Πάτρα

Σοβαρά με πνευμονική εμβολή, διασωληνωμένος, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, νοσηλεύεται ο 66χρονος που είναι το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας, λέει μιλώντας στην "Εφ.Συν" ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Γρηγόρης Ευαγγελάτος μετά την ενημέρωση που είχε πριν λίγο από την διοίκηση του νοσοκομείου. 

Νετανιάχου: Βρισκόμαστε στη μέση μιας πανδημίας

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μίλησε και αυτός για «πανδημία» αναφερόμενος στην εξάπλωση του κορονοϊού.
Όπως επισήμανε, αν και δεν έχει χαρακτηριστεί έτσι ανοιχτά η επιδημία του κορονοϊού είναι ένα ξέσπασμα παγκόσμιας κλίμακας και θα «πιθανόν θα μπορούσε να είναι μεταξύ των χειρότερων ασθενειών του αιώνα».
Η Ιταλία είναι ένα προηγμένο κράτος, είπε, αλλά και πάλι κλείνει τώρα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού. «Το έχουμε υπό έλεγχο», είπε «επίσης χάρη σε εσάς, στον λαό του Ισραήλ».
Ο Νετανιάχου ζήτησε από τους Ισραηλινούς να αποφεύγουν τις χειραψίες και συνέστησε οι πολίτες να χαιρετιούνται με τον ινδικό χαιρετισμό namaste.

Αναβλήθηκε το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Την αναβολή του συνεδρίου της, που θα γινόταν στις 16 και 17 Μαρτίου, αποφάσισε η ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, «λόγω των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα σε συνδυασμό με την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας», όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή του, ο πρόεδρός της, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο κ. Παπαστεργίου στην επιστολή αυτή, με την οποία απευθύνεται σ’ όλους τους αιρετούς του Α’ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης, αναφέρει ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τελικά το Μάιο και με την ίδια θεματική «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ετοιμάζει 1.000 απολύσεις η αεροπορική El Al

«Θύματα» του κορονοϊού θα πέσουν 1.000 εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία El Al που τις επόμενες ημέρες προχωρά σε αθρόες απολύσεις.
Ο ισραηλινός αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως απ' αυτή την απόφαση που ελήφθη «για τη διασφάλιση του μέλλοντος» της εταιρείας, θα επηρεαστεί τακτικό και εποχικό προσωπικό.
Είμαι αποφασισμένος να κάνω τα πάντα για να διασφαλίσω το μέλλον της εταιρείας και να ενεργήσω με κουράγιο και ειλικρίνεια, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της El Al , Gonen Usishkin.

Η Lufthansa καθηλώνει 150 αεροπλάνα

© Colicaranica | Dreamstime.com
Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, όπως μετέδωσε πρώτο το Reuters, καθήλωσε 150 αεροσκάφη εξαιτίας του κορονοϊού.
Αργότερα εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στον Guardian ότι τα 125 απ' αυτά έκαναν πτήσεις εντός Ευρώπης και τα 25 διηπειρωτικές.
Στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται πως ο στόλος της απαρτίζεται από 752 αεροσκάφη.

Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια στην Ιταλία

Με απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια κλείνουν μέχρι τα μέσα Μαρτίου καθώς η χώρα εξακολουθεί να δίνει τη μάχη για τον έλεγχο του κορονοϊού.
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων (ANSA) η απόφαση πάρθηκε από τον πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.
Η γειτονική μας χώρα μετρά 79 θανάτους από την Covid-19 και φιγουράρει στην τρίτη της λίστας με τα υψηλότερο αριθμό θανατηφόρων κρουσμάτων πίσω από την Κίνα και το Ιράν.

Ένατο κρούσμα του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα

Tο ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Δύο τύπους του νέου κορονοϊού εντόπισαν οι ερευνητές

Επιστήμονες στην Κίνα που μελετούν την προέλευση του SARS-Cov-2 που έχει προκαλέσει την επιδημία της ασθένειας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν πως τις λοιμώξεις προκαλούν δύο κύριοι τύποι του νέου κορονοϊού.
Οι ερευνητές, από την Σχολή Επιστημών της Ζωής του Πανεπιστημίου του Πεκίνου και το Ινστιτούτο Παστέρ της Σαγκάης υπό την καθοδήγηση της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, επισήμαναν ωστόσο ότι η ανάλυσή τους στηρίχτηκε στην εξέταση περιορισμένης έκτασης δεδομένων και ότι χρειάζονται περαιτέρω αναλύσεις ευρύτερων συνόλων δεδομένων για να κατανοηθεί καλύτερα η εξέλιξη του ιού.
Η προκαταρκτική έρευνα έδειξε ότι ένας πιο επιθετικός τύπος του νέου κορονοϊού, που συνδέεται με το ξέσπασμα στην Γουχάν στην Κίνα, αντιστοιχεί σε περίπου 70% των στελεχών που αναλύθηκαν, ενώ το υπόλοιπο 30% συνδέεται με έναν λιγότερο επιθετικό τύπο.

Στοπ στην εξαγωγή μασκών από Γερμανία και Ρωσία, επίταξη στη Γαλλία

AP Photo/Kin Cheung
Εν μέσω των αυξανόμενων κρουσμάτων και της έλλειψης σε μέσα ατομικής προστασίας που ανακοίνωσε χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, σήμερα έγινε γνωστό πως η Γερμανία και η Ρωσία σταματούν τις εξαγωγές μασκών, ενώ η Γαλλία τις επιτάσσει.

Ανησυχία από τον περιορισμό εξαγωγών φαρμάκων από την Ινδία

Ινδοί επιστήμονες σε εργαστήριο παραγωγής φαρμάκων 


AP Photo/Mahesh Kumar A.
Ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός εξαγωγικός όμιλος της Ινδίας θεωρεί ότι η επιβολή περιορισμών στην εξαγωγή 26 συστατικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που αποφάσισε η κυβέρνηση λόγω των ανησυχιών για την εξάπλωση του Covid-19 έχει προκαλέσει πανικό στην Ευρώπη και θα έχει «σοβαρές επιπτώσεις» στις επιχειρήσεις του τομέα.
Η Ινδία, ο κύριος παραγωγός και προμηθευτής γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο, έθεσε περιορισμούς στην εξαγωγή 26 συστατικών και φαρμακευτικών σκευασμάτων που παρασκευάζονται με βάση αυτά, ανάμεσά τους παρακεταμόλης, με στόχο την αντιμετώπιση πιθανών ελλείψεων φαρμάκων στην ίδια την Ινδία εν μέσω εξάπλωσης της επιδημίας.

Ξανάνοιξε το Μουσείο του Λούβρου

Φωτογραφία αρχείου
AP Photo/Rafael Yaghobzadeh
Το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, το οποίο είχε κλείσει από την Κυριακή μετά την επίκληση από το προσωπικό του δικαιώματός του να αποχωρήσει από την εργασία του εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κορονοϊό, ξανάνοιξε σήμερα το μεσημέρι τις πύλες του, ανακοίνωσε η διεύθυνση του μουσείου.
Το μουσείο με τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών στον κόσμο (9,6 εκατομμύρια επισκέπτες πέρυσι, το 75% εκ των οποίων ήταν ξένοι) παρέμεινε κλειστό την Κυριακή και τη Δευτέρα (η Τρίτη είναι η ημέρα της εβδομάδας που παραμένει ούτως ή άλλως κλειστό).
Το Λούβρο άνοιξε σήμερα τις πύλες του εν μέσω χειροκροτημάτων από τους τουρίστες που περίμεναν να το επισκεφθούν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Η Γαλλία έχει καταγράψει 4 θανάτους και περισσότερα από 200 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο έδαφός της και προετοιμάζεται για μια έξαρση της επιδημίας η οποία επηρεάζει πλέον την καθημερινότητα των Γάλλων.

Κλείνει η Μέκκα

Η Σαουδική Αραβία ανέστειλε προσωρινά το προσκύνημα στις ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα για τους πολίτες της και τους υπόλοιπους κατοίκους του βασιλείου λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
Η απόφαση θα επανεξετάζεται τακτικά και θα αντιστραφεί όταν η κατάσταση αλλάξει, σύμφωνα με το SPA, που επικαλείται επίσημη πηγή του σαουδαραβικού υπουργείο Εσωτερικών.

Για «παγκόσμια πανδημία» μιλάει το Βερολίνο

Η γερμανική κυβέρνηση εκτίμησε σήμερα πως η διεθνής κοινότητα είναι αντιμέτωπη πλέον με μια «πανδημία» του κορονοϊού και δηλώνει ότι λαμβάνει «πολύ σοβαρά» υπόψη την κατάσταση καθώς ο αριθμός των ασθενών εξακολουθεί να αυξάνεται.
«Η επιδημία του κορονοϊού στην Κίνα έχει μετατραπεί σε παγκόσμια πανδημία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ενώπιον της ομοσπονδιακής βουλής στο Βερολίνο.

IranWire : Θετικός στον ιό ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος IranWire, επικαλούμενος «ενημερωμένη πηγή», ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, πως ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ιράν, Εσάκ Τζαχανγκιρί, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και λαμβάνει θεραπεία.
Προς το παρόν δεν υπάρχει επιβεβαίωση από Ιρανούς αξιωματούχους.
Αρκετοί Ιρανοί αξιωματούχοι έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος πέθανε εξαιτίας μόλυνσης από τον κοροναϊό τη Δευτέρα.
Ενενήντα δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κοροναϊό στο Ιράν και 2.922 έχουν προσβληθεί, δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Κιανούς Τζαχανπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDcwfG