Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Έβρος: Στρατιωτικό όχημα μεταδίδει ηχογραφημένο μήνυμα στους μετανάστες


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
Σύνορα Έβρου (34)
 0  0  0
Βρείτε μας
Σκηνικό έντασης καταγράφεται σήμερα στον Έβρο, στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας. Μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα και συχνά ξεσπούν επεισόδια.
Με μηνύματα που μεταδίδονται στα αγγλικά και σε άλλη ξένη γλώσσα, οι ελληνικές Αρχές καλούν τους μετανάστες να φύγουν από τα σύνορα στον Έβρο.
Ελληνικό στρατιωτικό όχημα που κινείται κατά μήκος του συνοριακού φράχτη μεταδίδει από μεγάφωνο το εξής μήνυμα:
«Τα σύνορα είναι κλειστά. Δεν πρόκειται να περάσετε. Φύγετε».
Χιλιάδες μετανάστες είναι συγκεντρωμένοι στην τουρκική πλευρά των συνόρων, απέναντι από τις Καστανιές, στο Παζάρ Κουλέ. Οι μετανάστες βρίσκονται κατά μήκος του φράχτη και προσπαθούν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
Ανά διαστήματα ξεσπούν άγρια επεισόδια με τους μετανάστες να εκτοξεύουν δακρυγόνα και πέτρες στο ελληνικό έδαφος.
Από την πλευρά τους, οι ισχυρές ελληνικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο ρίχνουν προειδοποιητικά πυρά στον αέρα προκειμένου να κρατήσουν μακριά τους μετανάστες.
Την ίδια στιγμή πραγματοποιούνται συνεχώς εργασίες για να ενισχυθεί ο φράχτης.
Η εικόνα είναι πολύ διαφορετική από τη χτεσινή, όποτε και την περιοχή επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από την ηγεσία της ΕΕ.
Ανάλογης έντασης και βιαιότητας επεισόδια είχαν σημειωθεί τα πρώτα 24ωρα αφότου οι τουρκικές Αρχές την Παρασκευή άρχισαν να διαδίδουν την πληροφορία ότι τα σύνορα έχουν ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μητσοτάκης – Ερντογάν: «Συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία στο μεταναστευτικό»

  Οι δύο ηγέτες ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν, να αρχίσουν την προετοιμασία για τη σύγκληση του ε...