Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Στη Μυτιλήνη το αρματαγωγό «Ρόδος» για να παραλάβει μετανάστες


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
 0  0  0
Βρείτε μας
Το αρματαγωγό πλοίο «Ρόδος» έδεσε το πρωί στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να παραλάβει τους μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο μετά την 1η Μαρτίου.
Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έδεσε το πρωί της Τετάρτης το αρματαγωγό πλοίο «Ρόδος».
Στο πλοίο θα επιβιβαστούν οι μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο μετά την 1η Μαρτίου και σήμερα βρίσκονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης σε υπαίθριο καταυλισμό.
Για άφιξη αρματαγωγού στη Λέσβο είχε μιλήσει την Τετάρτη, ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ο κ. Αθανασίου, μιλώντας στον ιστότοπο stonisi.gr, είχε δηλώσει ότι ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης είχε μεταφέρει τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ ότι δηλαδή ανεστάλη για ένα μήνα η υποχρέωση της χώρας μας να παρέχει προστασία στους αιτούντες διεθνούς προστασίας, δηλαδή η διαδικασία ασύλου.
«Ήδη έρχεται πλοίο αρματαγωγό να πάρει 350 άτομα για την ενδοχώρα, όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα αποχωρούν στις χώρες προέλευσής τους. Εκεί θα υπάρχει δυσκολία γιατί πολλοί έχουν καταστρέψει ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά θα γίνεται ταυτοποίηση. Αλλά πολλοί έρχονται από ασφαλείς χώρες», είχε δηλώσει.
«Αυτό που συμφωνήθηκε από όλους είναι ότι κανείς, μα κανείς δεν θα πηγαίνει στη Μόρια λόγω υπερπληθυσμού, αλλά και εν όψει κορωνοϊού. Αυτή είναι και η εντολή του πρωθυπουργού», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η Χάρις προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Τραμπ Ιστορία από capital.gr • τώρα • 2 λεπτά ανάγνωσης

  Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η Χάρις προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Τραμπ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:54 Η υποψήφια των Δημοκρατικών για ...