Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Κλείνει το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (937)
0 0 0
Βρείτε μας
Μεταξύ των πρώτων δύο κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Κύπρο, συγκαταλέγεται ο επικεφαλής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
Σε καραντίνα έχει τεθεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου, καθώς ο επικεφαλής ιατρός της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής διαγνώσθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.
Πρόκειται για έναν 64χρονο άνδρα, ο οποίος συγκαταλέγεται στα πρώτα δύο κρούσματα του θανατηφόρου ιού στη χώρα.
Ο ίδιος είχε προσφάτως επιστρέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ εκτιμάται ότι είχε ήδη προλάβει να έρθει σε επαφή με διάφορους ασθενείς.
Στο πλαίσιο αυτό, οι κυπριακές αρχές ανέστειλαν για 48 ώρες τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείο της Λευκωσίας, ενώ έθεσαν σε καραντίνα την Καρδιοχειρουργική Κλινική.
«Αποφασίστηκε για τις επόμενες 48 ώρες να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, χειρουργεία, εισαγωγές και επισκέψεις. Το καρδιολογικό που δούλευε ο συγκεκριμένος ιατρός, θα κλείσει σταδιακά και θα αγοραστούν υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα» ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
Από το βράδυ της Δευτέρας, έχουν υποβληθεί σε έλεγχο όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που είχαν έρθει σε επαφή με τον 64χρονο.
Έχουν δε, ληφθεί πάνω από 150 δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί στο «Ινστιτούτο Γενετική» για ανάλυση. Μέχρι τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, έχει ζητηθεί απ’ όλους να «αυτοπεριοριστούν», όπως επεσήμανε ο κ. Ιωάννου.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 64χρονος καρδιοχειρουργός δήλωσε ότι επέστρεψε από το Λονδίνο στις 3 Μαρτίου του 2020, χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα του ιού.
Μάλιστα, το διάστημα που ακολούθησε εργαζόταν κανονικά, συμμετέχοντας στην εξέταση πολλών περιστατικών.
Την Κυριακή (8/3), ωστόσο, άρχισε να νιώθει τα πρώτα συμπτώματα, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε εξετάσεις για τον νέο κορονοϊό, οι οποίες και αποδείχθηκαν θετικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...