Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Θεία Κοινωνία και κορονοϊός: Αντίθετη στην Εκκλησία η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (938)
0 0 0
Βρείτε μας
Η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας εξέφρασε την αντίθεσή της στην επίσημη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη μετάδοση του νέου κορονοϊού.
Την κάθετη αντίθεσή τους με τη θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος ότι η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να καταστεί πηγή μετάδοσης ασθενειών, εξέφρασε η Εθνική Επιτροπή Δημόσιας Υγείας (ΕΕΔΥ).
Μετά τη χθεσινή (σ.σ. Δευτέρα) συνεδρίαση στο υπουργείο Υγείας, τα μέλη της ΕΕΔΥ ξεκαθάρισαν ότι ο νέος κορονοϊός μπορεί να μεταδοθεί και με το σάλιο και με το κουταλάκι.
Ζήτησαν δε, από τους πολίτες να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις, κάτι το οποίο περιλαμβάνει και τις εκκλησίες.
Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, διευκρίνισαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε εκκλησιαστικά ζητήματα, καθώς η Θεία Κοινωνία άπτεται της θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης των πολιτών.
Το μεσημέρι της Δευτέρας είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:
«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών»
«Χωρίς να καταδικάζουμε κανέναν για τον φόβο και την ανησυχία του, ομολογούμε ότι όλοι οι πιστοί, επιτελώντας το χρέος της εν ελευθερία αγάπης μας, θα εξακολουθήσουμε στις Ορθόδοξες Εκκλησίες μας να λειτουργούμε και να κοινωνούμε, έχοντας την βεβαιότητα ότι κοινωνούμε στη Ζωή και στην αθανασία» προστίθεται η σχετική ανακοίνωση της Εκκλησίας.

Αμβρόσιος: Φάρμακο ο αγιασμός

Στο μεταξύ αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ο οποίος τόνισε ότι ο Μεγάλος Αγιασμός είναι το φάρμακο για τον θανατηφόρο ιό.
«Ο αγιασμός είναι φάρμακο και μας σώζει από το κάθε τι. Όσοι τον παίρνουν με πίστη και τον γεύονται και τον μεταλαμβάνουν, γίνεται καθαρή η ψυχή και το σώμα τους. Ο κορωνοϊός είναι μολυσμός του σώματος. Έχω λοιπόν φάρμακο και για τον κορωνοϊό. Τον Μεγάλο Αγιασμό» ανέφερε, κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας των Α’ Χαιρετισμών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 84, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νεκροί υπερβαίνουν τους 4.000, οι 500 εκ των οποίων στην Ευρώπη και κυρίως, στη γειτονική Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μπάιντεν για θάνατο Νασράλα: «Δικαιοσύνη για χιλιάδες Αμερικανούς, Ισραηλινούς και Λιβανέζους»

  Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 20:14 REUTERS/Mike Segar Τι δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν Share: Share via Facebook   Share via ...