Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Επίταξη φαρμάκων, μασκών και άλλων μέσων προστασίας θα μπορεί να κάνει το κράτος


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (1392)
 0  0  0
Βρείτε μας
Εντείνονται τα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και σε περισσότερους από 5.500 παγκοσμίως.
Σε επίταξη για έως έξι μήνες αναλώσιμων και μη, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες και εντάσσονται στην έννοια του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας και των φαρμάκων, θα μπορεί να προχωρήσει το κράτος, στο πλαίσιο των μέτρων για μείωση της διασποράς του κορονοϊού, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Βάσει της ΠΝΠ και όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ειδικός νοσοκομειακός εξοπλισμός που εμπίπτει στη διαδικασία επίταξης περιλαμβάνει:
  • αναπνευστήρες,
  • κλίνες νοσηλείας,
  • πάγιο εξοπλισμό κλινών,
  • μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών ενδείξεων,
  • κλειστά κυκλώματα αναρρόφησης και αναγκαία ιατροτεχνολογικά προϊόντα συνοδά προς τη λειτουργία αναπνευστήρων.
Ως μέσα ατομικής προστασίας ορίζονται:
  • μάσκες κάθε είδους,
  • μέσα ατομικής προφύλαξης,
  • υγειονομικός ρουχισμός.
Παράλληλα, βάσει κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Υγείας προβλέπεται η διαδικασία αποζημίωσης του προς επίταξη εξοπλισμού, εφόσον παραδοθεί στο υπουργείο Υγείας που θα αναλάβει τη διάθεσή του.

Ξεκινά η καταγραφή

Σε αυτό το πλαίσιο ξεκινά η καταγραφή για την επάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής.
Εντός δύο ημέρων, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των φαρμάκων και των μέσων ατομικής προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην Ελλάδα, πρέπει να υποβάλλουν στοιχεία των αποθεμάτων τους σε χειρουργικές μάσκες, αντισηπτικά διαλύματα και αντισηπτικά μαντηλάκια.
Η δήλωση θα υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστοτόπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την πρόσβαση να γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης ΓΕΜΗ των υπόχρεων επιχειρήσεων.
Τα στοιχεία επικαιροποιούνται με δηλώσεις που υποβάλλονται εντός προθεσμίας τριών ημερών από την αρχική και κάθε επόμενη δήλωση.
Σε περίπτωση υποβολής ανακριβούς δήλωσης η μη υποβολής δήλωσης:
  • Γίνεται κατάσχεση των αναφερόμενων ειδών, στο μέτρο που δεν έχουν δηλωθεί ή έχουν δηλωθεί ανακριβώς
  • Επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους από 1.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ.
Ο νέος κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους στην Ελλάδα και σε περισσότερους από 5.500 παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος (ξανά) ο ΣΥΡΙΖΑ - "Μάχη" Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου, με τρίτο τον Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Λίγο πάνω από το "ψυχολογικό όριο" του 30% τοποθετεί την εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας η νέα δημοσκόπηση της Metron A...