Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

Ανοίγουν τα σχολεία: «Ανεφάρμοστα τα μέτρα»


ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από 
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (146)
Βρείτε μας
Αντιδράσεις εκφράζονται για τη διαφορετική καθημερινότητα στην οποία θα ενταχθούν οι μαθητές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν στα θρανία στις 11 Μαΐου. Τι αναφέρει εκπαιδευτικός αναλυτής.
Εν μέσω αντιδράσεων αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν στα θρανία την 11η Μαΐου, ενώ μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου, θα επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του Λυκείου, καθώς και οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου.
Όπως έγινε γνωστό, οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα, τα οποία θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο. Στόχος του μέτρου θα είναι η μείωση της μεγάλης συγκέντρωσης ατόμων εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.
Τα σχολεία κάποτε θα άνοιγαν αλλά αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, επισημαίνει στο Sputnik ο εκπαιδευτικός αναλυτής Χρήστος Κάτσικας. 
Όπως αναφέρει, η πλειονότητα των αιθουσών στα ελληνικά σχολεία είναι πολύ μικρές και δεν χωρούν οι μαθητές ενός υπο - τμήματος των 15 τμήματος με τις προδιαγραφές του 1,5 μέτρου.
«Αν τηρήσουμε την απόσταση του 1,5 μέτρου, δεν μπορούν να χωρέσουν μέσα στα ελληνικά σχολεία με τις προδιαγραφές των αιθουσών που υπάρχουν, πάνω από εξι - επτά μαθητές τη φορά».
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα που θα δημιουργηθούν. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει στο σχολείο το μισό τμήμα, ενώ Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. 
«Οι μισοί καθηγητές διδάσκουν σε περισσότερα από ένα σχολείο. Πώς θα συντονιστεί η κατάσταση; Ποιο πρόγραμμα μπορεί επίσης να φτιαχτεί με μαθητές κατά το οποίο η μισή τάξη θα έρχεται σήμερα και η άλλη μισή τάξη θα έρθει αύριο; Αυτό είναι ανεφάρμοστο. Η υπουργός Παιδείας το ξέρει. Το γνωρίζουμε και εμείς, αλλά η κοινή γνώμη δεν το ξέρει», προσθέτει ο αναλυτής.
Και συνεχίζει:
«Πολλά πράγματα δεν μπορούν ακόμα να εξηγηθούν. Πώς μέχρι χθες τα παιδιά μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας δεν έπρεπε να πλησιάζουν τον πατέρα τους και τον παππού τους, ενώ σήμερα αφήνονται ελεύθερα; Πώς σε όλους στους κλειστούς χώρους πρέπει να φοράμε μάσκες, ενώ στο σχολείο δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη;».
Καταλήγοντας, τονίζει:
«Προσωπικά είμαι υπέρ του να ανοίξει κάτι, με όρους. Αυτά που έχουν ληφθεί όμως είναι ημίμετρα. Δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο. Καμία προετοιμασία, όλα στον αέρα. Τα μηνύματα που εισπράττω από εκπαιδευτικούς και γονείς είναι αρνητικά και φοβισμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Εντοπίστηκε νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί (upd) Νεκρός εντοπίστηκε και ο Ιρανός ΥΠΕΞ 20.05.2024 | 06:38

  @pronews.gr ( Ανανέωση κειμένου: 07:00): Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγα λεπτά, από τον ίδιο τον Ιρανό αντιπρόεδρο Μουχάμαντ Μουχμπάρ, ότι εντ...