Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Κλειστές πλατείες»: Το σχέδιο για την αποφυγή των συγκεντρώσεων - Φόβοι για το Σαββατοκύριακο

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Λήψη σύντομου url
Άρση Μέτρων Κυκλοφορίας (257)
 0  0  0
Βρείτε μας
Σχέδιο για τον αποκλεισμό των πλατειών καταρτίζει η κυβέρνηση μετά τα φαινόμενα υπερσυγκέντρωσης πολιτών σε διάφορα σημεία της Αθήνας. Οι φόβοι για το Σαββατοκύριακο.
Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της κυβέρνησης με αφορμή τις συγκεντρώσεις πολιτών σε Αγία Παρασκευή, Παγκράτι, Λυκαβηττό και άλλες περιοχές της Αττικής.
Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των ειδικών, ορισμένοι εξακολουθούν να μην τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον «ΣΚΑΪ», η κυβέρνηση εξετάζει την κατάρτιση ειδικού σχεδίου, το οποίο θα τεθεί άμεσα σε ισχύ.
Το σχέδιο θα προβλέπει τον αποκλεισμό των πλατειών, όπου παρατηρούνται συγκεντρώσεις μεγάλων πληθυσμών, την άμεση παρέμβαση της αστυνομίας σε περιπτώσεις συνωστισμού, αλλά και την έναρξη διαφημιστικής εκστρατείας.
Η αρχή έχει ήδη γίνει με την πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην Αγία Παρασκευή -όπου πρωτοεμφανίστηκαν τα περιστατικά συγκέντρωσης πολιτών- με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, να ανακοινώνει το κλείσιμό της κάθε βράδυ, από τις 9:00 έως τις 6:00.

Φόβοι για το Σαββατοκύριακο

Οι αρχές μάλιστα, εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το προσεχές Σαββατοκύριακο, καθώς οι καλές καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν αντίστοιχα φαινόμενα σε πεζόδρομους, πάρκα, παραλίες και πλατείες.
Γι’ αυτό τον λόγο, δεν αποκλείεται να επιβληθεί αποκλεισμός και σε άλλα σημεία, πέραν των πλατειών, όπως, για παράδειγμα, οι παραλίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, το κολύμπι και η άθληση επιτρέπονται σ' όλους τους δημόσιους χώρους - πλην των οργανωμένων παραλιών, οι οποίες παραμένουν κλειστές.
Ωστόσο, βασική προϋπόθεση αποτελεί η τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προσωπικής υγιεινής και προστασίας, όπως και η διατήρηση των κοινωνικών αποστάσεων.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη μάσκα

Στο μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν και οι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας, όπου αυτή είναι υποχρεωτική. Ήδη μάλιστα, κατά τις τρεις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106 πρόστιμα.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εξής χώρους:
  • Για το προσωπικό:
Εστίαση, καταστήματα τροφίμων, μέσα μαζικής μεταφοράς – ταξί, ανελκυστήρες, νοσοκομεία – ιατρεία – διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια – κέντρα αισθητικής.
  • Για τους πελάτες:
μέσα μαζικής μεταφοράς – ταξί, ανελκυστήρες, νοσοκομεία – ιατρεία – διαγνωστικά κέντρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Ένα βήμα πριν την απάντηση του Ισραήλ και το άνοιγμα της «πύλης της Κολάσεως» στη Μέση Ανατολή- Aυτές είναι οι δυνάμεις που παρατάσσονται

  α Το μεγάλο ερώτημα στην διεθνή κοινότητα είναι το πόσους πυραύλους έχει ακόμα το Ιράν Το Ιράν μετά τις επιθέσεις του Απριλίου έκανε ένα α...