Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

«Φρένο» της Γερμανίας στον τουρισμό: «Όχι» σε πτήσεις επαναπατρισμού τουριστών

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (582)
 0  0  0
Βρείτε μας
Η γερμανική κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε νέες πτήσεις επαναπατρισμού όσων Γερμανών πολιτών μολυνθούν από τον κορονοϊό, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
«Φρένο» στους Γερμανούς τουρίστες φαίνεται ότι βάζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Βερολίνου, η οποία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτες πτήσεις επαναπατρισμού όσων Γερμανών μολυνθούν από τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
«Όποιος μολυνθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών του, δεν θα πρέπει να υπολογίζει πως θα τον φέρουμε πίσω στη Γερμανία» επισήμανε, χαρακτηριστικά, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Bild».
«Φυσικά και οι διπλωματικές μας αντιπροσωπείες είναι πάντα διαθέσιμες να συνδράμουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο, το καλοκαίρι η γερμανική κυβέρνηση δεν πρόκειται να στείλει ξανά αεροπλάνα για να επαναπατρίσει Γερμανούς ταξιδιώτες» έσπευσε να προσθέσει.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, κατά το α’ κύμα της πανδημίας -τον Μάρτιο και τον Απρίλιο- η γερμανική κυβέρνηση επαναπάτρισε 240.000 πολίτες σε διάστημα μόλις πέντε εβδομάδων, στη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού στην ιστορία της Γερμανίας.
Από την πλευρά της, πάντως, -σ' αντίθεση με το Βερολίνο- η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε την εγγύηση επιστροφής των ταξιδιωτών.
«Όποιος θέλει να επιστρέψει, τον φέρνουμε πίσω, είτε επειδή δεν επιτρέπεται να μπει στη χώρα λόγω υψηλού πυρετού, είτε επειδή πρέπει να μπει εκεί σε καραντίνα, είτε επειδή έχει ξεσπάσει νέα επιδημία στον τουριστικό προορισμό».

Στην ελληνική λίστα των «29» η Γερμανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γερμανία συγκαταλέγεται στις 29 χώρες, με τις οποίες η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις απευθείας πτήσεις εξωτερικού από τις 15 Ιουνίου. Οι ταξιδιώτες δεν θα υποβάλλονται σε 14ήμερη υποχρεωτική καραντίνα, ενώ οι έλεγχοι για κορονοϊό θα είναι δειγματοληπτικοί.
Από την 1η Ιουλίου, μάλιστα, στη συγκεκριμένη λίστα θα συμπεριληφθούν και άλλες χώρες-προέλευσης, ενώ οι πτήσεις θα αφορούν όλα τα αεροδρόμια της επικράτειας, συμπεριλαμβανομένων και των περιφερειακών.
Αντίθετα, όσοι ταξιδιώτες εισέρχονται στην Ελλάδα από χώρες με δυσμενές επιδημιολογικό προφίλ (δηλαδή χώρες εκτός της λίστας των 29), θα υπάγονται σε καθεστώς υποχρεωτικής καραντίνας (επτά ημέρες αν είναι αρνητικοί στον ιό, 14 ημέρες αν είναι θετικοί στον ιό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 30,2% η ΝΔ, πέμπτος (ξανά) ο ΣΥΡΙΖΑ - "Μάχη" Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου, με τρίτο τον Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

  Λίγο πάνω από το "ψυχολογικό όριο" του 30% τοποθετεί την εκλογική επιρροή της Νέας Δημοκρατίας η νέα δημοσκόπηση της Metron A...