Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΔΩ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΤΑΊΝΕ ?Καμπανάκι για τα Μέσα Μεταφοράς: Συνωστισμός και τσακωμοί για τις μάσκες - Βίντεο

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (338)
Βρείτε μας

Οι εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, με τους ειδικούς να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις αυτού.

Καμπανάκι κινδύνου έχει σημάνει αναφορικά με την εικόνα που διαμορφώνεται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας παραμένουν –σταθερά– σε υψηλά επίπεδα. 

Καθημερινά βλέπουν το «φως» ολοένα και περισσότερες εικόνες και βίντεο συνωστισμού στα ΜΜΜ, την ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν πως γίνονται εστίες υπερμετάδοσης.

Άνδρες της ΕΛΑΣ έβγαλαν χθες, κυριολεκτικά σηκωτό, έναν άνδρα από λεωφορείο, ο οποίος δεν φορούσε τη μάσκα του και δήλωνε αρνητής όσον αφορά στη χρήση της. Αφού τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, του ζήτησαν να κατέβει, κάτι που όμως αρνήθηκε να κάνει και τον κατέβασαν οι ίδιοι.

​Και αυτό είναι μόνο ένα περιστατικό. Προ ημερών είχε κυκλοφορήσει βίντεο με τον άγριο καυγά δύο ανδρών σε λεωφορείο και πάλι λόγω μάσκας. Το συμβάν σημειώθηκε σε λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Δάφνη και οι δύο άνδρες πιάστηκαν στα χέρια, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες φώναζαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Χειροδικία σημειώθηκε όμως και σε ένα δεύτερο λεωφορείο στην Αττική, όταν ένας άνδρας επιχείρησε να κατεβάσει με τη βία μια γυναίκα η οποία δεν φορούσε μάσκα.

Πέτσας: Σε μερικές ημέρες θα δοθεί λύση στον συνωστισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαβεβαίωσε πως εντός ημερών θα δοθεί λύση στον συνωστισμό που παρατηρείται στα ΜΜΜ.

Με δηλώσεις του στο Blue Sky, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι το θέμα των μέσων μαζικής μεταφοράς απαιτεί χρόνο και η κατάσταση που παρατηρείται εν μέσω της πανδημίας, προβληματίζει την κυβέρνηση. 

«Το καλοκαίρι είχαμε προχωρήσει σε τριπλό σχέδιο για ενίσχυση στις συγκοινωνίες, αλλά παίρνει χρόνο και ψάχνουμε αναγκαστικά για άλλες λύσεις. Θέλουμε μια με δύο ημέρες γι' αυτό. Μας προβληματίζει το τι θα κάνουμε με την πυκνότητα των λεωφορείων. Όσο πυκνώνουν τα λεωφορεία, θα σταματήσει και η πίεση στο μετρό. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, το ψάχνουμε».

Να υπενθυμιστεί πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχε κάνει, προ ημερών, κάποιες συστάσεις όσον αφορά στη χρήση των ΜΜΜ.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού, κάλεσε σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις του στις απολύτως απαραίτητες και να μη χρησιμοποιούν τα μέσα.

Την τελευταία επισήμανση είχε κάνει για το σύνολο του πληθυσμού, ζητώντας να αποφεύγει, ει δυνατόν, τις κοινωνικές επαφές και τον συγχρωτισμό, καθώς και να φορά μάσκα στα ΜΜΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDWczT