Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για το lockdown 3: Μπλόκα και σαρωτικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ

 

Ανέρρωσαν: 
59.847.167

Θάνατοι: 
2.343.469
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λήψη σύντομου url
Από 
Βρείτε μας

Ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση των μέτρων σε εργασιακούς χώρους και ανοιχτά καταστήματα από μικτά συνεργεία της ΕΛΑΣ και της Επιθεώρησης Εργασίας.

Οι εργασιακοί χώροι, συνεργασία με την Επιθεώρηση Εργασίας, οι έξοδοι της Αττικής, και τα καταστήματα take away και τροφίμων που παραμένουν ανοιχτά, θα είναι οι πρώτοι στόχοι των σαρωτικών ελέγχων που ξεκίνα στο πλαίσιο του νέου lockdown, η Ελληνική Αστυνομία.

Παρόλο που οι έλεγχοι τήρησης των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, δεν έχουν σταματήσει και δεν έχουν μεταβληθεί από την τελευταία Κοινή Υπουργική Απόφαση, ο «κόκκινος συναγερμός» που σήμαναν οι επιστήμονες για την εξάπλωση της στην Αττική παρασύρει και τον μηχανισμό της Αστυνομίας και σε συστηματικότερους και αυστηρότερους ελέγχους, αλλά και σε στοχευμένες πλέον δράσεις, ανάλογα με τις κατευθύνσεις που δίνουν οι ειδικοί μέσω της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Υγείας.

Ως άμεση προτεραιότητα έχει τεθεί ο έλεγχος σημείων που εκ των πραγμάτων έχουν αυξημένη συγκέντρωση πολιτών, όπως είναι οι εργασιακοί χώροι, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι εξωτερικοί χώροι καταστημάτων, για να αποφεύγεται η γνωστή εικόνα των όρθιων πελατών που πίνουν ανά παρέες καφέ, αλλά βέβαια και Ναών και άλλων χώρων για τους οποίους πιθανόν να υπάρξουν καταγγελίες συγκέντρωσης ατόμων.

Μεγάλη αυστηροποίηση των ελέγχων αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik, στους οδηγούς των οχημάτων που θα κινούνται σε οποιοδήποτε σημείο του Λεκανοπέδιου, βάσει του SMS ή των εγγράφων που έχουν ως δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους, σε σχέση με τη διεύθυνση της κατοικίας ή της εργασίας τους.

Καθολικοί έλεγχοι οδηγών αυτοκινήτων θα γίνονται από τα «μπλόκα» της τροχαίας σε όλα τα σημεία εξόδου, και όχι μόνο στους σταθμούς διοδίων, ενώ εάν αναφέρεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ αδικαιολόγητα αυξημένη κυκλοφορία σε κάποιον κεντρικό δρόμο, θα υπάρχει το ενδεχόμενο πλήρους ακινητοποίησης των οχημάτων για μαζικούς ελέγχους των οδηγών τους.

Αντίστοιχοι έλεγχοι θα γίνονται από πληρώματα περιπολικών της Τροχαίας και στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν τηρούνται οι οδηγίες για τον αριθμό των επιβατών.

Κατά τα άλλα οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας, της δικαιολογημένης μετακίνησης και της πλήρους απαγόρευσης μετά τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, και μετά τις 5 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, θα συνεχιστούν κανονικά όπως γινόταν μέχρι και χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Μέση Ανατολή: Ισραηλινό σφυροκόπημα στη Βηρυτό, εν αναμονή των αντιποίνων στο Ιράν

Εκρήξεις στα νότια προάστια της λιβανικής πρωτεύουσας - Βομβαρδισμός ισλαμικού τεμένους στη Γάζα με 21 νεκρούς ...