Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Καθαρά Δευτέρα χωρίς χαρταετό - Σενάρια για «λουκέτο» στα μεγάλα πάρκα

 

ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1712)
Βρείτε μας

Με αυστηρά μέτρα αναμένεται να γιορτάσουμε την Καθαρά Δευτέρα καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα εκπέμπουν ανησυχία.

Η Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να εορταστεί με περιορισμούς και απαγορεύσεις καθώς το ιικό φορτίο στη χώρα μας αποκλιμακώνεται βραδέως και η κυβέρνηση ανησυχεί με την κινητικότητα των πολιτών εν μέσω του lockdown.

Στο «στόχαστρο» έχουν μπει το πέταγμα χαρταετού και οι μεγάλοι ανοιχτοί χώροι, που παραδοσιακά γεμίζουν με οικογένειες και μικρά παιδιά, άρα ευρύτερα οι μετακινήσεις των πολιτών.

«Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς έχουμε σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες» επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας με δηλώσεις του στο STAR.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος αναφερόμενος στην Καθαρά Δευτέρα, τόνισε πως βασικό είναι να μην υπάρξει συνωστισμός, ενώ για το πέταγμα χαρταετού υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει προσοχή ακόμη και στους ανοιχτούς χώρους.

Κλείνουν τα πάρκα

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εξέφρασε σκέψεις που υπάρχουν να κλείσουν μεγάλα πάρκα, προκειμένου να αποφευχθούν νέες εντάσεις, στον απόηχο της Νέας Σμύρνης.

«Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Nωρίτερα σήμερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ανέφερε πως είναι προφανές ότι η πανδημία στη χώρα μας παραμένει σε έξαρση, ενώ μάλιστα, διαπιστώνεται πως τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών, «γεγονός που αποδίδεται στην αυξημένη κινητικότητα των συμπολιτών μας αυτών».

«Γενικότερα, η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού κατά το τελευταίο διάστημα αποδίδεται στον καιρό, στις μεταλλάξεις και στους συνωστισμούς. Και αυτό είναι καλά γνωστό σε όλους, αφού οι ειδικοί επίμονα επισημαίνουν ότι βασικοί λόγοι μετάδοσης είναι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός. Εξίσου βέβαιο είναι ότι ανεβαίνουμε την τελευταία ανηφόρα και οφείλουμε όλοι να είμαστε στην ίδια πλευρά του μετώπου απέναντι στον ιό» τόνισε η κα Πελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου