Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Εντυπωσιακά βίντεο: Το αεροσκάφος Il-76 και το ελικόπτερο Mi-8 που στέλνει η Ρωσία στην Ελλάδα

 


Βρείτε μας
Χείρα βοηθείας από τη Μόσχα στην Αθήνα που στέλνει άμεσα τα θηριώδη αεροσκάφη Ilyushin Il-76 για την κατάσβεση των πυρκαγιών που πλήττουν τη χώρα μας.
Η Ρωσία ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Ελλάδας εν μέσω των καταστροφικών πυρκαγιών που «ρημάζουν» τη χώρα και φέρνει άμεσα βοήθεια.
Όπως έγινε γνωστό χτες, με απόφαση του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν ξεκινά η έκτακτη αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης.
Η Μόσχα θα αποστείλει δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Μi8 που θα ριχτούν άμεσα στις μάχες στα πύρινα μέτωπα.
Πριν λίγο, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα δημοσίευσε βίντεο με το «θηρίο» Il-76 εν δράσει, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αεροσκάφη παγκοσμίως ενώ έχει παραλληλιστεί και ως «υδάτινο βομβαρδιστικό», διαθέτοντας εντυπωσιακά ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να μεταφέρει 42 τόνους νερό στις δύο δεξαμενές του, μέσα σε 12-15 λεπτά, που μπορεί να το ρίξει από ύψος μέχρι και 50 μέτρων μέσα σε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα.
«Χάρη στην υψηλή ταχύτητα φτάνει γρήγορα ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές» υπογραμμίζει η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα, συμπληρώνοντας πως τα πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε Αρμενία, Ισραήλ, Συρία, Τουρκία, Χιλή κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου