Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Ανείπωτη τραγωδία: Η μαραθωνοδρόμος που παρασύρθηκε από φορτηγό, είχε χάσει και τον αδερφό της

 


Η Μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Βρείτε μας
Τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (02/11) στη Θεσσαλονίκη, με φορτηγό να παρασέρνει ποδηλάτισσα και να την σκοτώνει.
Η 42χρονη ποδηλάτισσα ήταν η μαραθωνοδρόμος Δήμητρα Ιορδανίδου, η οικογένεια της οποίας είχε χάσει και το άλλο της παιδί πριν δύο χρόνια.
Το τροχαίο σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Λαμπράκη και Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε την άτυχη γυναίκα στο νοσοκομείο, ενώ λίγο αργότερα έγινε γνωστός ο θάνατός της.
Στο πένθος βυθίστηκε ο ελληνικός κλασικός αθλητισμός με την είδηση του τραγικού θανάτου της Δήμητρας Ιορδανίδου. Η άτυχη αθλήτρια του Αρίωνα Κουφαλίων έπαιρνε μέρος Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μαραθωνίου και Ημιμαραθωνίου δρόμου, είχε εκπροσωπήσει στο παρελθόν την Ελλάδα σε διεθνείς Μαραθωνίους, ενώ πριν λίγες μέρες συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος 8χλμ. στα Τρίκαλα.
Ο Αιθίοπας Μαραθωνοδρόμος Αμπέμπε Μπικίλα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 25.10.2021
Αθλητικά
O «ξυπόλητος πρίγκιπας»: Ο θρυλικός Μαραθωνοδρόμος που κέρδιζε χωρίς να φοράει παπούτσια

Πριν δύο χρόνια πέθανε και ο αδερφός της

Η οικογένεια της Δήμητρας Ιορδανίδου βιώνει τη συνέχεια μια τραγωδίας που ξεκίνησε πριν δυο χρόνια, όταν πέθανε και ο πρωτότοκος γιος του Χρήστου και της Κικής Ιορδανίδου, Γιώργος, μετά από μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Ποια ήταν η Δήμητρα Ιορδανίδου

Η εκλιπούσα εργαζόταν στον φορέα «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας», που ασχολείται με την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.
Η 42χρονη αθλήτρια είχε κατακτήσει δύο φορές την 3η πανελλήνια θέση και δύο φορές της 4η θέση στον Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ είχε εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Μαραθώνιους της Στοκχόλμης και του Ναγκάνο της Ιαπωνίας.
Είχε αγωνιστεί με τέσσερα διαφορετικά σωματεία αρχικά με τον ΠΑΟΚ, στη συνέχεια με το ΓΑΣ Κουφαλίων, με τον Ηρακλή και με τον Τρίτωνα Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο δυο αθλήτριες συλλόγων από τη Βόρεια Ελλάδα έχουν επιτύχει μέχρι σήμερα καλύτερες επιδόσεις στο Μαραθώνιο της Αθήνας από ό,τι εκείνη.
Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε το τρίαθλο, στο οποίο ήταν ενεργή μέχρι και σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου