Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Προ των πυλών νέα μέτρα: Ανακοινώσεις σήμερα από Πλεύρη - Όλα τα σενάρια

 


Κορονοϊός στην Ελλάδα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Βρείτε μας
Τα δραματικά επιδημιολογικά δεδομένα έφεραν μια μέρα νωρίτερα την κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, ενώ νέα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας.
Σε ανακοινώσεις για νέα μέτρα θα προχωρήσει το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας χτυπάει αλύπητα τη χώρα μας, δημιουργώντας συνθήκες «εκρηκτικές» και πολύ χειρότερες σε σχέση με πέρσι, όταν τέτοια εποχή επιβλήθηκε lockdown, μια λέξη που έχει αρχίσει να επαναλαμβάνεται δυσοίωνα τις τελευταίες μέρες από ειδικούς και πολίτες.
Μάλιστα, η κρίσιμη σύσκεψη της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας που επρόκειτο να γίνει αύριο, θα λάβει τελικά χώρα σήμερα το μεσημέρι. Είχε προηγηθεί «πυρετός» συσκέψεων χτες στο Μαξίμου, στη μία εκ των οποίων συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.
Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει νέα σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα.
Το θλιβερό ρεκόρ των 5.449 κρουσμάτων, με το οποίο μπήκε ο Νοέμβριος, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των επιστημόνων, ενώ υπάρχουν ακόμα χειρότερες προβλέψεις για 10.000 κρούσματα την ημέραΤο γεγονός ότι προς το παρόν βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου επιβεβαιώνουν και οι δηλώσεις του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη η κινητικότητα από τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η δραματική πίεση στο ΕΣΥ με τα νοσοκομεία να γεμίζουν το ένα μετά το άλλο, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των συμπολιτών μας που πεθαίνουν από κορονοϊό ή που διασωληνώνονται.
 Κορονοϊός - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Ελλάδα
Πανδημία: Τα μέτρα που εξετάζονται και οι στόχοι της κυβέρνησης - Πόσο πιθανό είναι ένα lockdown

Τα μέτρα που εξετάζονται

Οι παρεμβάσεις της Πολιτείας θα κινηθούν στους εξής άξονες:
1.
Ενίσχυση του ΕΣΥ, με κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς ώστε να συνδράμουν στα δημόσια νοσοκομεία. Εξετάζεται ακόμα και η επίταξη ή τουλάχιστον η συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές.
2.
Θέσπιση κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας.
3.
Αυξημένοι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους αμιγείς χώρους με ενεργοποίηση ανάλογων κυρώσεων για τους παραβάτες.
4.
Αύξηση των εμβολιασμών, με έμφαση στην τρίτη δόση.
5.
Καλύτερη ιχνηλάτηση των ανεμβολίαστων, καθώς το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε ότι στόχος είναι οι εμβολιασμένοι να μη στερηθούν τα προνόμια της καθημερινότητάς τους, ενώ τόνισε ότι πιθανώς θα γίνει σταδιακά η εφαρμογή των μέτρων, ξεκινώντας από τις «κόκκινες» περιοχές.εφαρμογή των μέτρων, ξεκινώντας από τις «κόκκινες» περιοχές.
Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν κάποιας μορφής μέτρα που θα αφορούν στους μεικτούς χώρους εστίασης στις «κόκκινες» περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/TDcGmk