Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Αναστάτωση στις λαϊκές αγορές: «Τελειώνουν οι μικροπαραγωγοί - Θα ανεβούν οι τιμές στα προϊόντα»

 


Λαϊκή αγορά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 02.11.2021
Βρείτε μας
Ανάστατοι είναι οι παραγωγοί που πωλούν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές με το νέο νομοσχέδιο που, όπως υποστηρίζουν, θα τους αφανίσει.
Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω από τις κινητοποιήσεις λένε πως είναι οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής και όπως λένε οι παραγωγοί φέρνει τα πάνω κάτω στην επιβίωση του κλάδου των μικροπαραγωγών που πωλούν τα προϊόντα που καλλιεργούν οι ίδιοι στις λαϊκές αγορές.Ελλάδα
Λαϊκές αγορές: Στα «κάγκελα» παραγωγοί και πωλητές - Ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας
Ο πρόεδρος των λαϊκών αγορών Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαβίδας μιλώντας στο Sputnik ανέφερε ότι η πλειονότητα των παραγωγών που έχουν πάγκο στις λαϊκές αγορές προσπαθούν μέσα από τα λίγα στρέμματα που έχει ο καθένας -από 10 έως 20 στρέμματα- να επιβιώσει πουλώντας οπωροκηπευτικά και άλλα προϊόντα.Ο κ. Λαβίδας ανέφερε ότι παρότι το νομοσχέδιο δεν θα ακουμπήσει για τα επόμενα πέντε χρόνια τους υπάρχοντες παραγωγούς η μετατροπή των αδειών σε επαγγελματικές σηματοδοτεί το τέλος τους αφού ο καθένας θα μπορεί να πουλά προϊόντα τα οποία θα αγοράζει από τους εμπόρους.
«Αντιδράμε γιατί με το νομοσχέδιο δεν επιτρέπεται η ελεύθερη προσέλευση των παραγωγών στις λαϊκές αγορές και θα γίνεται προκήρυξη δύο φορές τον χρόνο. Εμείς θέλουμε οι παραγωγοί να έρχονται όλο το χρόνο στις λαϊκές αγορές. Αυτό το μέτρο αφορά τους νέους παραγωγούς και για εμάς τους παλιούς για πέντε χρόνια το μέτρο δεν θα μας αγγίξει, αλλά μετά θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την προκήρυξη των θέσεων» είπε ο κ. Λαβίδας.
Κυρία σε λαϊκή αγορά - Sputnik Ελλάδα, 1920, 31.10.2021
Ελλάδα
Λαϊκές: Επιστολή της ΕΝΠΕ στον Άδωνι Γεωργιάδη -Αντιδρούν Πατούλης και Τζιτζικώστας στο νομοσχέδιο
Η μετατροπή των αδειών σε επαγγελματικές όπως επισημαίνει ο κ. Λαβίδας σε βάθος χρόνου θα εξαφανίσει τους παραγωγούς καλλιεργητές που δίνουν αγώνα να προσφέρουν στους καταναλωτές ποιοτικά και σε χαμηλές τιμές προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου