Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Ήλπιζα ότι θα κρατήσετε ένα επίπεδο - Είστε αυτουργός της τραγωδίας

 


Αλέξης Τσίπρας - Sputnik Ελλάδα, 1920, 01.12.2021
Βρείτε μας
«Είστε αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό.
Με «πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του πρωθυπουργού, με το κλίμα να είναι ιδιαιτέρως τεταμένο στη Βουλή, στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, μετά και την απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών.
«Ήλπιζα ότι θα κρατήσετε ένα επίπεδο στη σημερινή συζήτηση» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποκρινόμενος στον πρωθυπουργό, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει νωρίτερα στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα.
Προηγουμένως, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «αυτουργό της σημερινής τραγωδίας», αναφερόμενος στην υγειονομική κρίση.

«Βρίσκεστε σε πανικό, αλλάζετε άποψη από τη μία ημέρα στην άλλη» είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ κάνοντας μνεία στην κατάσταση των νοσοκομείων, συμπλήρωσε: «Αποκαλείτε όλους εμάς ψεύτες [...], τους υγειονομικούς, τους πολίτες».

«Αποδεικνύετε ότι είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας, και λάθος σήματα δίνετε και αποφάσεις δεν πήρατε» ανέφερε ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πιο σημαντικό είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει» σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός.
«Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να στήσουμε απέναντι στην πανδημία» τόνισε, προσθέτοντας: «Το έλλειμμα εμπιστοσύνης είναι αυτό που δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε».
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για ακόμα μία φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κουνάει το δάχτυλο» και διχάζει την ελληνική κοινωνία.
Λίγο νωρίτερα, στη Βουλή επικράτησε ένταση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Παύλου Πολάκη.
Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωνε πως «Υπάρχουν ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Ναι, είναι [...]» με τον Παύλο Πολάκη να αντιδρά έντονα.
«Ανεβάστε τη μάσκα» είπε ο Μητσοτάκης, ρωτώντας τον Αλέξη Τσίπρα αν «σας τιμά αυτή η εικόνα;».
Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ρώτησε αρκετές φορές τον κ. Πολάκη «τι είπατε;» και πρόσθεσε «με αντιεμβολιαστές δεν συνομιλώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Κανένα νέο από τις έρευνες για το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου

  Τα οχήματα των συνεργείων που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης | Azin Haghighi/Moj News Agency via AP   UPD  ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛ...