Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

«Μύλος» στον ΣΥΡΙΖΑ με το δάνειο Κασσελάκη

 syriza

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 UPD

Ο πρώην υπεύθυνος οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Γεωργόπουλος «καρφώνει» Κασσελάκη και τονίζει πως το Δώρο Χριστουγέννων και η μισθοδοσία Δεκεμβρίου είχαν καταβληθεί πριν φτάσουν τα χρήματα του προέδρου και πως αυτά επεστράφησαν χωρίς να χρησιμοποιηθούν •Με προσφυγή στη δικαιοσύνη και παραπομπή για διαγραφή απαντά η Κουμουνδούρου •Θα τα πούμε στα όργανα, ανταπαντά ο Θ. Γεωργόπουλος

Νέος γύρος αντιπαράθεσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μερικές ημέρες μετά και τις σαρωτικές αλλαγές στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, στον απόηχο του εκρηκτικού συνεδρίου.

Τα εσωκομματικά βέλη αφορούν το προσωπικό δάνειο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς είχε ανακύψει πρόβλημα ρευστότητας στην «Left Media Α.Ε.» που διαχειρίζεται τα κομματικά ΜΜΕ.

ADVERTISEMENT

Η αντιπαράθεση πήρε δημόσιο χαρακτήρα μετά την μακροσκελή ανάρτηση του μέχρι πρότινος οικονομικού υπεύθυνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θύμιου Γεωργόπουλου, ο οποίος τόνισε σε ανάρτησή του πως το Δώρο Χριστουγέννων και η μισθοδοσία Δεκεμβρίου είχαν καταβληθεί πριν φτάσουν τα χρήματα του προέδρου και πως αυτά επεστράφησαν λίγες ημέρες μετά χωρίς να χρησιμοποιηθούν. Ο ίδιος καταγγέλλει «δολοφονία χαρακτήρα» από πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο, ενώ αφήνει αιχμές για τον τρόπο της αποπομπής του «χωρίς καμία απόφαση της ΠΓ και της ΚΕ που είχαν ομοφώνως εγκρίνει την τοποθέτηση μου».

Η Κουμουνδούρου απάντησε στον πρώην υπεύθυνο Οικονομικών με προειδοποίηση για προσφυγή στη δικαιοσύνη και παραπομπή για διαγραφή. Τον κατηγορεί πως «υπερέβη κάθε όριο ψεύδους και κακοβουλίας», ενώ παραθέτει φωτογραφίες με την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού της Left Media AE.

Θέση πήρε και ο Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών «Left Media Α.Ε.» (ρ/σ/ 105,5 Στο Κόκκινο) και της «Η Αυγή Α.Ε.», σημειώνοντας πως «τα γεγονότα και οι καταθετικοί λογαριασμοί διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του αγαπητού συντρόφου Θύμιου, ότι το δάνειο από την εταιρεία του Προέδρου δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ».

Και αναφέρει περαιτέρω: «Συγκεκριμένα: τα χρήματα από το εν λόγω δάνειο κατατέθηκαν στον λογαριασμό της Left Media Α.Ε. ώρα 9:01:14 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2023 και όχι το απόγευμα της ίδιας ημέρας όπως σ. Θύμιος ισχυρίζεται. Η δε καταβολή της μισθοδοσίας με αυτά τα χρήματα του δανείου ξεκίνησε αμέσως το πρωί εκείνης της Παρασκευής. Τα στοιχεία από τις κινήσεις του λογαριασμού είναι αδιάψευστα».

«Παραμένει απορίας άξιον γιατί ο πρώην Οικονομικός Διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά σε αυτούς του είδους τους ισχυρισμούς» σχολιάζει ο κ. Νικόλτσιος.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο οικονομικός διευθυντής ήδη απ' το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου είχε καταβάλει με τη μορφή αύξησης κεφαλαίου πολύ περισσότερα από όσα απαιτούνταν για την καταβολή της μισθοδοσίας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενες στον Θύμιο Γεωργόπουλο σημειώνουν πως:

«1. Ισχυρίστηκε πως τα χρήματα καταβλήθηκαν από εξωχώρια εταιρεία (offshore), ενώ γνωρίζει καλά ότι η OSIOS LLC είναι αλλοδαπή εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ.

2. Υποστήριξε πως το δάνειο της εταιρείας μπήκε στον λογαριασμό της Left Media AE το απόγευμα της Παρασκευής, 29/12/2023, μετά την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ η αλήθεια είναι (την οποία γνωρίζει άριστα) ότι 20.000€ είχαν μπει στο ταμείο στις 21/12/2023 (για την καταβολή τμήματος του Δώρου Χριστουγέννων) και 210.000€ στις 29/12/2023 και ώρα 09.01 π.μ., με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους να ξεκινά περίπου μιάμιση ώρα αργότερα (10.26 π.μ.).

Εννοείται πως λόγω της προέλευσης του εμβάσματος και του valuer, τα χρήματα είχαν αποσταλεί, δύο ημέρες νωρίτερα αντίστοιχα, τόσο για το Δώρο όσο και για την μισθοδοσία».

«Γίνεται πλέον σαφές σε όλους, μετά και από την σημερινή του ανάρτηση του κυρίου Γεωργόπουλου, αφενός μεν ότι η απομάκρυνσή του ήταν απολύτως επιβεβλημένη (και μάλλον καθυστερημένη) κι αφετέρου ότι ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ θα προσφύγουν άμεσα εναντίον του στη Δικαιοσύνη για όλα όσα ψευδή και δυσφημιστικά διατύπωσε σήμερα.

Είναι επίσης σαφές, ότι θα υπάρξει και παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας όσον αφορά στην κομματική του ιδιότητα» τόνιζαν χαρακτηριστικά.

Θα τα πούμε στα όργανα, ανταπαντά ο Θ. Γεωργόπουλος

«Οι απειλές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή στη Δικαιοσύνη ενός στελέχους του κόμματος, επειδή δεν δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την εκδίωξη, τη δυσφήμιση και τη σπίλωσή του, αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το νέο ήθος που επιχειρεί να επιβάλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Για τα δυσφημιστικά για το πρόσωπο μου ψεύδη, από τα οποία βρίθει η «άτυπη ενημέρωση» του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή του προέδρου του, ένα μόνο έχω να πω:

Στα όργανα του κόμματος θα αποδειχτεί η αλήθεια. 

Εκεί, ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Κεντρικής του Επιτροπής και θα μιλήσω, όπως έχω δικαίωμα, και θα καταθέσω όλα τα στοιχεία.

Οψόμεθα εις Φιλίππους….» απάντησε ο Θ. Γεωργόπουλος με ανάρτησή του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Φόβοι μην έχουν αντιγραφεί δημόσια έγγραφα Άγνωστο αν έχει αφαιρεθεί κάτι από το γραφείο

  Την Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών διέρρηξαν το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024). Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υ...