Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης στην Realnews: Τα απογευματινά χειρουργεία θα αρχίσουν να λειτουργούν άμεσα – Ολόκληρο το σχέδιο

 


Ολόκληρο το σχέδιο για τα απογευματινά χειρουργεία περιγράφει στη Realnews ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Χαριλάου Τρικούπη που δεν τα στηρίζει, ενώ το 2001 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ τα είχε ψηφίσει.

Στον ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΑΔΗΜΑ – ΠΗΓΗ: RealnewsΟ Άδωνις Γεωργιάδης μιλά για το κόστος των απογευματινών χειρουργείων, για το ποιοι ασθενείς θα χειρουργηθούν δωρεάν αλλά και για τις νέες προσλήψεις γιατρών μέσα στο 2024. Ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στα μη κρατικά πανεπιστήμια, υποστηρίζει ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέδωσε όλο τον χώρο από την Κεντροαριστερά μέχρι τη Δεξιά στον Κυριάκο Μητσοτάκη», μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίξει το νομοσχέδιο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά ακόμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ απαντά και για τον «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ», όπως χαρακτηρίζουν το ΠΑΣΟΚ κυβερνητικά στελέχη

Τα απογευματινά χειρουργεία πότε θα ξεκινήσουν; Η αντιπολίτευση ακόμα και εκπρόσωποι των υγειονομικών υποστηρίζουν ότι το προσωπικό δεν επαρκεί.

Τα απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινήσουν να λειτουργούν άμεσα. Υπογράφεται Κοινή Υπουργική Απόφαση από τα υπουργεία Υγείας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και είμαστε έτοιμοι για την άμεση εφαρμογή του μέτρου. Δεν προσδοκώ η μεταρρύθμιση αυτή να δουλέψει αμέσως, προφανώς θα χρειαστεί κάποιο διάστημα. Οφείλω, όμως, να σας πω ότι είναι πολύ περισσότερες οι κλινικές που έχουν ήδη επικοινωνήσει με το υπουργείο Υγείας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να οργανώσουν απογευματινά χειρουργεία από αυτές που νομίζαμε εμείς. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποί τους στα διάφορα συνδικαλιστικά όργανα, είτε για λόγους ιδεολογίας είτε για λόγους ιδιοτέλειας, αντιδρούν σε κάθε αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση. Οι αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ δεν μου προκαλούν κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Αυτό όμως που πραγματικά με εξέπληξε είναι η στάση του ΠΑΣΟΚ. Δεν γίνεται το 2001 επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και με υπουργό Υγείας τον Αλέκο Παπαδόπουλο να ψηφίζεται νόμος για τα απογευματινά ιατρεία και τα απογευματινά χειρουργεία επ’ αμοιβή και το 2024, επί ηγεσίας Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για «ταφόπλακα» στον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ. Δεν γίνεται, αντί να μπορούμε να συζητήσουμε πολιτισμένα και με λογική για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, στον βωμό μιας ανέξοδης αντιπολίτευσης να λέμε ξανά και ξανά τα ίδια εδώ και 23 χρόνια. Είναι τουλάχιστον αστείο, αν όχι εξωφρενικό.

Πότε θα προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτές;

Όπως έχουμε προαναγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού. Ηδη έχουμε προκηρύξει 2.145 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 704 θέσεις ειδικευμένων ιατρών. Στόχος μας είναι οι προκηρύξεις αυτές να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς, αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ, ώστε να εξασφαλίσουμε την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά τη χώρα.

Γιατί οι ασθενείς να επιλέξουν τα απογευματινά χειρουργεία και να μην πάνε στον ιδιωτικό τομέα;

Εμείς δεν μπορούμε να πούμε στους ασθενείς τι θα επιλέξουν. Εμείς απλά τους δίνουμε μια επιπλέον επιλογή, η οποία σίγουρα είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα. Για παράδειγμα, μια χολοκυστεκτομή, που στον ιδιωτικό τομέα κοστίζει γύρω στις 2.500 ευρώ, στα απογευματινά χειρουργεία θα κοστίζει από 500 έως 1.200 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε ότι κάποιος συμπολίτης μας που δεν δύναται να δώσει 2.500 ευρώ θα μπορεί να χειρουργηθεί με πολύ μικρότερο κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ. ΤΩΡΑ.GR

http://dlvr.it/T64VcD